Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lăsați orice speranță, voi ce votați!

Zoom Lăsați orice speranță, voi ce votați!

În infernul amenajat de clasa politică nu mai trebuie să cobori, ești deja acolo. Nu mai există scăpare, nici măcar speranță, cîtă vreme votul și-a pierdut puterea. PNL și PSD și-au dat mîna pentru veșnicie, adică pentru următorii șase ani, care sînt suficienți pentru a duce scufundarea României la adîncimea definitivă a epavelor.

Uitați-vă la ei. Fără inteligență, dar cu viclenie, fără educație, dar cu îndemînări hoțești, fără morală, dar cu sprijinul inert al populației, aceste două partide hămesite și nerușinate și-au sudat frăția pentru a sugruma definitiv opțiunile de dezvoltare a țării. Cei doi lideri, Ciucă și Ciolacu, au înțeles destul de bine că nici unul nu va putea lua de capul lui, folosind puterea electorală a propriului partid, cea mai importantă poziție politică din stat, președinția. Și atunci au făcut mica antantă a stîngii cu dreapta. Iar la o adică, dacă nu-i destulă majoritate, au la îndemînă tripla înțelegere româno-maghiară, care îi adaugă monstruoasei coaliții de loaze latine pe frauduloșii defrișatori unguri.

PSD și PNL se ceartă zi de zi în gama minoră, pe temele dramatice ale societății, dar o fac doar de ochii lumii. În realitate, Ciucă și Ciolacu au un contract solid, care deja nu mai depinde de Iohannis. Conjurația mediocrilor e întotdeauna susținută de forțe tari. Impostura își e sieși loială. Oamenii incapabili se miros cu viteza ogarilor și dau din coadă cînd se recunosc.

Acest nou USL și-a făcut deja socotelile. În șase ani de guvernare comună liniștită se fac bani mai mulți decît în doi ani de guvernare solitară, cu probleme și scandaluri. Așa că, chiar dacă vor candida separat, își vor pune la comun rezultatele, iar suma procentelor PNL-PSD va fi suficientă pentru a controla absolut totul, de la cea mai mică primărie pînă la cea mai înaltă funcție în magistratură.

Rotativa se va face, așadar, lin și fără poticneli, fiindcă la întîlnirea celor două familii, capii au stabilit foaia de parcurs. Ciucă va fi pus șef la Senat cu mîna PSD, iar Guvernul Ciolacu va prelua și duce mai departe promisiunile și falsele măsuri economice ale Guvernului Ciucă, cu tot cu contractele clientelei politice.

În rolul de vioară a doua, PNL va sta lipit de PSD, care îi oferă o rentabilitate politică mai mare decît i-o oferea Iohannis. PSD rămîne solid la faza electorală, are susținători stabili, un bazin confortabil și se poate spune încă de pe acum că, în orice configurație s-ar ține alegerile din 2024, suprapuse sau separate, va lua peste 35%, cu șanse destul de bune ca, prin sărăcirea populației, să se apropie de 50%. De aceea, PNL, exprimat în acest moment prin generalul de infanterie Ciucă, va executa întocmai și la timp manevrele prevăzute în înțelegerea Ciucă-Ciolacu.

Problema care e acum în dezbatere e președinția. Cine va fi candidatul la președinție. Căci la faza candidaturilor separate nici unul dintre cei doi lideri fără însușiri nu are puterea de a aduna voturi și din afara bazinului de partid, iar ivirea unui contracandidat nervos ar putea genera valul de ură și entuziasm care i-ar scoate din joc. Așa că deocamdată Ciucă și Ciolacu vorbesc mult, merg împreună în Coreea de Sud și așteaptă să vadă dacă sună telefonul de la ambasadă să li se spună pe cine iubește democrația mai mult.

1 comentariu

  1. #1

    ”dar cu sprijinul inert al populației,”, pacat ca aceasta populatie nu l-au vazut pe ciumetele de Antonescu(mentor USL) alaturi de consoarta in aeroportul Charleroi…ar fi inteles cum arata de fapt cei care au lucrat pt demolarea bietei Romanii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint