Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Limbricii costumați

Zoom Limbricii costumați

E aglomerație la TV de consultanți care îți recomandă, te roagă, te imploră, te amenință, te îngrozesc să-ți plătești ratele la bancă. Nu amâna nimic, nu suspenda, nu depune nici o cerere.

Toți acești consultanți, specialiști, analiști sunt o pojghiță de impostori care atârnă la un pișcot bancar și la un eventual job într-o bancă, altul decât cel de mâncător de căcat. Timp în care ling clanțe imaginare în văzul lumii fără nici o rușine, prezentându-se drept mari susținători ai pieței, fani ai capitalismului și ai sfințeniei contractelor.

Toți acești limbrici la costum lasă să se înțeleagă două lucruri.

Primul este acela că oamenii ar avea, de fapt, bani să-și plătească ratele, dar nu vor și vor profita de Ordonanța Guvernului. Întrebarea este: cât de cretin să fii ca să-i bănuiești de „bani” pe niște oameni care aparțin unei țări sărace, care fac parte dintr-o economie care plătește puțin și care acum nici nu mai au de muncă?

Dar limbricii costumați, îi știm, manevrează conservele tranziției: românul e hoț, e leneș, țepar, neproductiv.

Al doilea lucru pe care îl dau de înțeles limbricii costumați este acela că băncile fac un fel caritate în România. Când vorbesc de profitul băncilor, limbricii costumați pun totul în termenii evidenței: bineînțeles că trebuie să facă profit, pentru că de-aia fac biznis. Deși, cum am spus, ei nu fac tocmai un biznis, cât un gest de mare omenie fațăde această țară.

De aceea, limbricilor costumați trebuie să li se amintească periodic despre munca și biznisul băncilor din România:„Profitabilitatea siste­mu­lui bancar românesc este aproape dublă faţă de media UE. Indicatorul de profitabilitate ROE (rata rentabilităţii capitalului) era la finele primelor nouă luni din 2019 de circa 12%, în timp ce media la nivelul UE era de 7%” (zf.ro, 10.01.2020).

Bineînțeles că la mijloc este, ca de fiecare dată, o strategie: trâmbițarea apocalipsei. Va fi greu, oribil, dacănu plătiți, băncile mor și odată cu ele vă mor și familiile voastre, pentru că, poate nu știți, dar sângele neamului vostru e de la bancă.

În mare, cam ăsta e discursul și l-am mai văzut și la criza împrumuturilor în franci, și la darea în plată, și mereu.

Visez la Ordonanța de Urgență care ne va permite să spargem bănci, cu condiția să purtăm mască și mănuși chirurgicale, bineînțeles.

Citeşte mai multe despre:

5 comentarii

 1. #1

  romanii /italienii /pakistanezii = mincinosi, atarnatori, falsi/nesinceri, fara empatie /respect, tzepari..

 2. #2

  (continuare la ce am spus/scris azi) .. i-am uitat pe sirieni (Arahat) , vecinu’ din Tineretului s4 (vecina lui stie mai bine ce face de 15 ani lol). So, romanii/italienii/sirienii/paki.. .

 3. #3

  Cit timp semidocti si pe deasupra rau intentionati,conduc Romania,iar noi inghitim si nu iesim in strada….ne meritam soarta.e ca in bancul ala,in care cel puternic il roaga pe cel slab sa l f… Si asta zice:de,ba,ca nu m o omori

 4. #4

  Piața este divina, statul un obstacol. Globalismul este o denaturare în raport cu tradiția economica liberala clasica. Expresia radicalitatii, cum a fost bolsevismul fata de socialism. A venit pandemia, Dacia a închis, Ford a închis, statul sa se descurce cu șomerii. Dar statul nu prea are, mai ales cel roman, care se posterneaza zilnic la acești zei ai globalismului. De aceea este nevoie și de instituții puternice. Pentru astfel de situații.

 5. #5

  bai dar in afara de dacia si ford ce a mai inchis statul?
  se tot scrie si vorbeste sa repornim economia romaniei, sa muncim, sa ne punem capre, sa facem’ dregem.
  ce economie bre? s a votat in draci sa scapam de ciuma rosie ca era proasta si aroganta. am scapat de ea!.. asa si ? acum cum e mai bine? stie cineva? fara instigare la incalcarea ordonantelor 8 sau 20 sau cate or fi, nu poti sa nu te intrebi: cat mai stam ba capre? sau cand se aprinde bai lumina ca ne am saturat de ce facem aici in orgia asta de betivani beti (dac o stiti p aia cu betivii care au pus o de o orgie pe intuneric)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint