Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lista lui Listă

Zoom Lista lui Listă

Cristian Tudor Popescu și Mihai Șora au avut un scandal infantil despre fantasme dăunătoare pe care le-au creat și le-au hrănit în ultimii ani: despre puritate, despre răul absolut, despre polarizări nepermise în societate, despre presa bună și presa rea, despre decapitări și sentințe puse de ”intelectuali”, ”voci avizate”, ”luptători pentru bine” etc.

CTP s-a prezentat așa cum îl știm: o minte care își duce viața într-o dureroasă masturbare logică, un individ care-și stabilește niște instrumente aleatorii, relevante doar pentru el, și-apoi analizează societatea cu ele, ajungând la concluzii absolut irelevante pentru ceilalți. Mașină în scrâșnetul dinților confruntării ultime, dar cu totul și cu totul imaginare. E tipul ăla care umblă mereu vânăt de nervi, dar de care cunoscuții s-au săturat până peste cap: ”Aa, iar vine ăsta cu nefericirea lui!”.

Șora, de partea cealaltă, e un tip profund nedemocratic. Sub pojghița de înțelept cool, omul impune adevăruri și taie fără milă în stânga și-n dreapta tot ce nu corespunde adevărului său: e presă ce zice Șora, restul trebuie închis. După care își pune zâmbetul ăla de lider chinez și spune ceva glumeț ca să-și hrănească puțin imaginea de spirit mereu tânăr.

Oricum, să-i lăsăm în pace.

Cel mai prost însă din această răfuială infantilă a ieșit – a nu știu câta oară – Dan Tăpălagă.

Dorind să-l atace pe CTP – pe motiv că CTP lovește pervers, cu mantinela, în astfel de situații –, Tăpălagă aduce în discuție o listă cu jurnaliștii care au sărit în apărarea lui Sorin Ovidiu Vântu în 2010, atunci când Vântu a fost arestat. Lista cu acei jurnaliști a fost publicată de HotNews, acolo unde ciugulea pe vremea aia Tăpălagă. Eh, și care e argumentul lui Tăpălagă acum: CTP a zis atunci că o astfel de listă e un procedeu bolșevic și că nu e de acord cu astfel de practici.

Și Tăpălagă replică: ”Așadar, nu obediența și slugărnicia jurnaliștilor care l-au curățat de scame pe fostul patron al Realității TV l-au deranjat atunci pe CTP. Ceilalți erau problema. Ceva mai subtil, nu s-a repezit să-l tămâieze pe SOV, dar i-a spurcat puțin pe adversarii lui”.

E aici mizeria presei băsiste în toată splendoarea ei:

1) CTP nu spune că ”ceilalți”, cei care au făcut lista, ar fi de vină cu ceva. Nu. Ci doar că ”a face liste” e de căcat. Ceea ce știam deja despre HotNews.

2) ”Obediența și slugărnicia jurnaliștilor care l-au curățat de scame” pe SOV. Pe listă sunt jurnaliști ca Tolontan, care spun că responsabilitatea trebuie să fie individuală și că jurnaliștii de la Realitatea TV și afacerea în sine nu trebuie să fie târâte în scandal. Piftia dintre urechile lui Tăpălagă numește asta slugărnicie.

Amuzant și umilitor pentru Tăpălagă este faptul că mulți din cei de pe acea listă ”a rușinii” vorbesc despre trustul de presă pedelist care se punea la cale. Dar nu are rost să ne mai amintim acum de mozolurile HotNews la adresa lui Băsescu, Udrea și restul, de jurnalismul de înaltă ținută morală pe care-l făceau când, în plină guvernare PDL, ei se luptau pe viață și pe moarte cu ”comuniștii” din opoziție.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

 • Un om cărunt

  19 martie 2019

  Când a devenit Eugen Orlando Teodorovici arogantul grețos de azi? Cu câțiva ani în urmă se juca de-a tehnocratul PSD și îi citeai în ochi acea slugărnicie proprie birocraților de […]

 • În așteptarea cîinilor cu drept de vot

  12 martie 2019

  Călăuzit de farul partidului purtat pe umeri de PRM-istul Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea pare că suferă de orbul găinii dacă n-a sesizat că “lătrăii” din Călărași nu erau nici tineri […]

 • Depinde cum privești femeia oarbă

  12 martie 2019

  Cînd spunem “justiție”, spunem “politică”. Cu aerul că invocăm absolutul spunem, de fapt, povestea unui exces. Așa cum arată faptele, justiția e numele îmbunătățit al lăcomiei, al cruzimii și al […]

romania100