Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Lista lui Listă

Zoom Lista lui Listă

Cristian Tudor Popescu și Mihai Șora au avut un scandal infantil despre fantasme dăunătoare pe care le-au creat și le-au hrănit în ultimii ani: despre puritate, despre răul absolut, despre polarizări nepermise în societate, despre presa bună și presa rea, despre decapitări și sentințe puse de ”intelectuali”, ”voci avizate”, ”luptători pentru bine” etc.

CTP s-a prezentat așa cum îl știm: o minte care își duce viața într-o dureroasă masturbare logică, un individ care-și stabilește niște instrumente aleatorii, relevante doar pentru el, și-apoi analizează societatea cu ele, ajungând la concluzii absolut irelevante pentru ceilalți. Mașină în scrâșnetul dinților confruntării ultime, dar cu totul și cu totul imaginare. E tipul ăla care umblă mereu vânăt de nervi, dar de care cunoscuții s-au săturat până peste cap: ”Aa, iar vine ăsta cu nefericirea lui!”.

Șora, de partea cealaltă, e un tip profund nedemocratic. Sub pojghița de înțelept cool, omul impune adevăruri și taie fără milă în stânga și-n dreapta tot ce nu corespunde adevărului său: e presă ce zice Șora, restul trebuie închis. După care își pune zâmbetul ăla de lider chinez și spune ceva glumeț ca să-și hrănească puțin imaginea de spirit mereu tânăr.

Oricum, să-i lăsăm în pace.

Cel mai prost însă din această răfuială infantilă a ieșit – a nu știu câta oară – Dan Tăpălagă.

Dorind să-l atace pe CTP – pe motiv că CTP lovește pervers, cu mantinela, în astfel de situații –, Tăpălagă aduce în discuție o listă cu jurnaliștii care au sărit în apărarea lui Sorin Ovidiu Vântu în 2010, atunci când Vântu a fost arestat. Lista cu acei jurnaliști a fost publicată de HotNews, acolo unde ciugulea pe vremea aia Tăpălagă. Eh, și care e argumentul lui Tăpălagă acum: CTP a zis atunci că o astfel de listă e un procedeu bolșevic și că nu e de acord cu astfel de practici.

Și Tăpălagă replică: ”Așadar, nu obediența și slugărnicia jurnaliștilor care l-au curățat de scame pe fostul patron al Realității TV l-au deranjat atunci pe CTP. Ceilalți erau problema. Ceva mai subtil, nu s-a repezit să-l tămâieze pe SOV, dar i-a spurcat puțin pe adversarii lui”.

E aici mizeria presei băsiste în toată splendoarea ei:

1) CTP nu spune că ”ceilalți”, cei care au făcut lista, ar fi de vină cu ceva. Nu. Ci doar că ”a face liste” e de căcat. Ceea ce știam deja despre HotNews.

2) ”Obediența și slugărnicia jurnaliștilor care l-au curățat de scame” pe SOV. Pe listă sunt jurnaliști ca Tolontan, care spun că responsabilitatea trebuie să fie individuală și că jurnaliștii de la Realitatea TV și afacerea în sine nu trebuie să fie târâte în scandal. Piftia dintre urechile lui Tăpălagă numește asta slugărnicie.

Amuzant și umilitor pentru Tăpălagă este faptul că mulți din cei de pe acea listă ”a rușinii” vorbesc despre trustul de presă pedelist care se punea la cale. Dar nu are rost să ne mai amintim acum de mozolurile HotNews la adresa lui Băsescu, Udrea și restul, de jurnalismul de înaltă ținută morală pe care-l făceau când, în plină guvernare PDL, ei se luptau pe viață și pe moarte cu ”comuniștii” din opoziție.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100