Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Liviu Dragnea propune ca România să fie împărțită într-o singură regiune de dezvoltare

Zoom Liviu Dragnea propune ca România să fie împărțită într-o singură regiune de dezvoltare

Vicepremierul Liviu Dragnea a spus că nu e nevoie ca țara noastră să aibă opt regiuni de dezvoltare, deoarece românii sunt prea săraci pentru a menține atâtea subdiviziuni. Proiectul pe care îl propune el are o singură regiune de dezvoltare, cu capitala în vechiul municipiu teleormănean Alexandria.

”Trebuie să mărturisesc că au existat mai multe variante de capitală. Nu a fost Alexandria primul oraș la care m-am gândit. Mult timp am oscilat între Alexandria și Roșiorii de Vede, întrucât ambele orașe sunt reprezentative pentru țara noastră și constituie adevărate centre industriale și culturale.  Sunt gata să-mi asum întreaga răspundere pentru alegerea capitalei, deși admit că au fost lăsate pe dinafară orașe de tradiție. Îi înțeleg perfect pe toți cei care cred că Videle ar fi fost poate o alegere mai bună”, a declarat Liviu Dragnea, după ce le-a prezentat celorlalți miniștri din cabinetul Ponta varianta sa de organizare a țării.

Regiunea de dezolvare Teleorman are ca subdiviziuni 41 de județe plus minicipiul București. Potrivit legii sale fundamentale, regiunea de dezolvare Teleorman are o regiune națională, unitară și indivizibilă. ”Prin urmare, oricine propune reducerea dimensiunilor ei se face vinovat de încălcarea Constituției și poate avea probleme cu legea”, a explicat Dragnea.

Exclusiv online

1 comentariu

  1. #1

    O singura regiune de subdezvoltare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint