Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Locuitorii din Dej, nemulțumiți că orașul lor continuă să poarte numele fostului lider comunist

Zoom Locuitorii din Dej, nemulțumiți că orașul lor continuă să poarte numele fostului lider comunist

Locuitorii municipiului Dej au organizat ieri un protest spontan, după ce și-au dat seama că orașul lor e singurul din România care mai poartă încă numele unui lider comunist.

Dejenii se tem că, pe viitor, lumea ar putea crede despre ei că au idei de stânga. Pentru a înlătura orice suspiciune de acest fel, câțiva locuitori mai înfierbântați ai urbei au propus ca orașul să-și schimbe numele în Mecdonalds.

Iată ce ne-a delcarat unul dintre protestatari, un profesor de liceu cu barbă, care răspunde la numele Tiberiu Pop: "Brașovul s-a numit mult timp Stalin, dar până la urmă le-a venit mintea la cap. Acum e din nou Brașov, așa cum e și normal. Mă deranează enorm că noi am rămas ultimii fraieri. Cum adică municipiul Dej? Ce, noi îi aducem osanale lui Gheorghe Gheorghiu Dej? Păi taică-meu a săpat cinci ani la Canal."

La manifestație a fost prezent și cântărețul de muzică ușoară Gheorghe Gheorghiu, însă din alt motiv. El nu avea nimic cu actualul nume al orașului, dar era foarte șucărit pe părinții lui, care au considerat că-i o idee foarte bună să-l boteze la fel ca pe fostul conducător al țării.

8 comentarii

 1. #1

  Trăim într-o societate strâmbă, unde hoţii sunt persoane respectabile, trecute cu deferenţă în categoria VIP iar unele jigodii în loc să-şi scarpine barba şi s-o despăducheze, are ceva cu numele unui oraş care după cum se ştie nu a luat numele lui Dej, ci Dej după numele oraşului. A mai fost în vara asta un tembel cu galoane guvernamentale care a propus ca să se scoată din numele oraşului Drobeta Turnu Severin denumirea de Severin deoarece un oarecare parlamentar european a călcat pe bec şi din întâmplare se numeşte Severin.

 2. #2

  Asa e. Gheorghiu si-a adaugat la nume pe cel al orasului. Dar pentruca veni vorba, Brasovul se numea Orasul Stalin, nu Stalin. Iar daca ar trebui sa se stearga ceva din numele oraselor ar trebui sa dispara Drobeta si Napoca. Niciun tratat de geografie, nicio harta mai veche, pana la 1970, nu mentioneaza decat numele Turnu Severin si Cluj. Ceausescu, un mare cunoscator al istoriei noastre, le-a mai adaugat Drobeta si Napoca. E cazul sa le mai simplificam putin. Poate fac si locuitorii celor doua orase cate o demonstratia.

 3. #3

  si pt, 2-3 nemultumiti sa plateasca tot orasul? ginditi-va ca pt acest lucru, toata suflarea aia de acolo trebuie sa faca noi acte de buletin, permis de conducere, certificat de nastere, contracte peste contracte, etc. si nu o sa plateasca boc sau basescu. de ce nu au sarit dupa revolutie imediat???acelasi lucru idiot se intampla in orice oras din romania cand handicapatii de consilieri locali voteaza schimbarea denumirii unei strazi.

 4. #4

  zi mersii ca nu le-a trecut prin cap sa schimbe numele tarii …

 5. #5

  Zi merci ca n-aveti si bulevardul Milea.

 6. #6

  Comentariile astea sunt pe bune?Atunci cred ca cititorii au gresit revista,n-au ce cauta la Catavenci.

 7. #7

  bai comentatorilor cititori sunteti mai prosti decat aia de la libertatea .ORASUL DEJ ESTE ATESTAT ISTORIC DE LA 1061 SUB NUMELE DE DEES CARE SE CITESTE DEJ vaidecapu vostru de romani prosti!

 8. #8

  hei desteptule ! fara rasisme, ungure incuiat ! Si nu vorbi aiurea, Dej-ul e DEJ, nu tradus in maghiara DEES ! Si porcaria aia din articol nu e adevarata. Niciun locuitor din Dej nu e deranjat de aceasta problema stupida !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]