Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Locuitorii din Dej, nemulțumiți că orașul lor continuă să poarte numele fostului lider comunist

Zoom Locuitorii din Dej, nemulțumiți că orașul lor continuă să poarte numele fostului lider comunist

Locuitorii municipiului Dej au organizat ieri un protest spontan, după ce și-au dat seama că orașul lor e singurul din România care mai poartă încă numele unui lider comunist.

Dejenii se tem că, pe viitor, lumea ar putea crede despre ei că au idei de stânga. Pentru a înlătura orice suspiciune de acest fel, câțiva locuitori mai înfierbântați ai urbei au propus ca orașul să-și schimbe numele în Mecdonalds.

Iată ce ne-a delcarat unul dintre protestatari, un profesor de liceu cu barbă, care răspunde la numele Tiberiu Pop: "Brașovul s-a numit mult timp Stalin, dar până la urmă le-a venit mintea la cap. Acum e din nou Brașov, așa cum e și normal. Mă deranează enorm că noi am rămas ultimii fraieri. Cum adică municipiul Dej? Ce, noi îi aducem osanale lui Gheorghe Gheorghiu Dej? Păi taică-meu a săpat cinci ani la Canal."

La manifestație a fost prezent și cântărețul de muzică ușoară Gheorghe Gheorghiu, însă din alt motiv. El nu avea nimic cu actualul nume al orașului, dar era foarte șucărit pe părinții lui, care au considerat că-i o idee foarte bună să-l boteze la fel ca pe fostul conducător al țării.

8 comentarii

 1. #1

  Trăim într-o societate strâmbă, unde hoţii sunt persoane respectabile, trecute cu deferenţă în categoria VIP iar unele jigodii în loc să-şi scarpine barba şi s-o despăducheze, are ceva cu numele unui oraş care după cum se ştie nu a luat numele lui Dej, ci Dej după numele oraşului. A mai fost în vara asta un tembel cu galoane guvernamentale care a propus ca să se scoată din numele oraşului Drobeta Turnu Severin denumirea de Severin deoarece un oarecare parlamentar european a călcat pe bec şi din întâmplare se numeşte Severin.

 2. #2

  Asa e. Gheorghiu si-a adaugat la nume pe cel al orasului. Dar pentruca veni vorba, Brasovul se numea Orasul Stalin, nu Stalin. Iar daca ar trebui sa se stearga ceva din numele oraselor ar trebui sa dispara Drobeta si Napoca. Niciun tratat de geografie, nicio harta mai veche, pana la 1970, nu mentioneaza decat numele Turnu Severin si Cluj. Ceausescu, un mare cunoscator al istoriei noastre, le-a mai adaugat Drobeta si Napoca. E cazul sa le mai simplificam putin. Poate fac si locuitorii celor doua orase cate o demonstratia.

 3. #3

  si pt, 2-3 nemultumiti sa plateasca tot orasul? ginditi-va ca pt acest lucru, toata suflarea aia de acolo trebuie sa faca noi acte de buletin, permis de conducere, certificat de nastere, contracte peste contracte, etc. si nu o sa plateasca boc sau basescu. de ce nu au sarit dupa revolutie imediat???acelasi lucru idiot se intampla in orice oras din romania cand handicapatii de consilieri locali voteaza schimbarea denumirii unei strazi.

 4. #4

  zi mersii ca nu le-a trecut prin cap sa schimbe numele tarii …

 5. #5

  Zi merci ca n-aveti si bulevardul Milea.

 6. #6

  Comentariile astea sunt pe bune?Atunci cred ca cititorii au gresit revista,n-au ce cauta la Catavenci.

 7. #7

  bai comentatorilor cititori sunteti mai prosti decat aia de la libertatea .ORASUL DEJ ESTE ATESTAT ISTORIC DE LA 1061 SUB NUMELE DE DEES CARE SE CITESTE DEJ vaidecapu vostru de romani prosti!

 8. #8

  hei desteptule ! fara rasisme, ungure incuiat ! Si nu vorbi aiurea, Dej-ul e DEJ, nu tradus in maghiara DEES ! Si porcaria aia din articol nu e adevarata. Niciun locuitor din Dej nu e deranjat de aceasta problema stupida !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]