Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Maestrul și Vaccineta

Zoom Maestrul și Vaccineta

Florin Cîțu a ajuns în faza „fake-news“. După etapa „fake-news“, în politică, urmează supărarea pe toți și pe toate: etapa geniului neînțeles.

Amuzant e că Florin Cîțu s-a supărat pe un fake-news inventat de el însuși. Premierul a spus că e un fake-news că bugetul pe 2021 e mai mic decât a fost cel din 2020. Ceea ce nu a spus nimeni. Singurele discuții au fost pe bugetele pentru Sănătate, Educație, plus tradiționalele campioane: Serviciile.

„Maestrul Cristoiu“ sună perfect. Exprimă plenar cât e de caraghios personajul, îi aduce chiar și acel aer lăutăresc, în cea mai nedreaptă conotație a lăutăriei. Cei din jur îi spun „maestru“, iar el acceptă, nu protestează, nu râde, nu i se pare ridicol. Probabil se sssimte ssssuper.

De data asta, maestrul a dat cu muci-n fasssole! După rapel s-a simțit rău, nu a avut energie, cică. Ceea ce, într-adevăr, e îngrijorător la un ditamai omul, de nici 25 de ani. Mă rog, depășim momentul, așa se simt toate înțepăturile la maeștri: grav, măreț, eroic.

Însă Maestrul s-a gândit că după toate câte se întâmplă cu sănătatea românilor, ar fi vremea să fie cumva „cercetat“ și Arafat ăsta: „Normal era să se facă şi o anchetă în legătură cu Raed Arafat, el este de mult, este şeful ISU. Nu înţeleg de ce pompierii au trecut în subordinea domniei-sale. S-a zis că ei trebuie să fie împreună cu SMURD. Cele două operaţiuni sunt net diferite, adică poate să fie incendiu, dar fără SMURD, şi poate să fie SMURD fără pompieri. Ce este ciudat e că nimeni nu l-a deranjat şi nimeni nu l-a întrebat. Eu cred că domnul Raed Arafat e de vreo 30 de ani şi se simte, aşa, o anumită oboseală. Normal era acum să se discute despre condiţia sa“.

De urmărit termenii pe care și-i alege Maestrul: „anchetă“ și „să se discute condiția sa“. Mai pe scurt: nu facem ceva și cu Arafat, totuși? E ca în bancul ăla: bă, cred că tu ne porți ghinion! De remarcat forța și mai ales simplitatea gândirii unui Maestru care-și pune logica la treabă: câteodată e nevoie de pompieri, dar câteodată nu, după cum și invers!

Bineînțeles că Arafat i-a pus masa-n cap, de-a rămas Maestrul massscă: „Maestrul Cristoiu afirmă că eu aș fi în funcţie de 30 de ani, adică de când am terminat facultatea de medicină. De fapt, de 30 de ani am înfiinţat primul echipaj SMURD şi fără să fi avut vreo funcție, iar primii opt ani am muncit voluntar fără să am vreun venit pentru munca depusă“.

Maestrul e comic de multă vreme, nu e vreo surpriză, dar e de urmărit cum disperarea românului cu Sănătatea, cu țara asta toată care stă să cadă oricând, are aceste accese de „Bă, dar dacă o fi de la…?“. Asta mi se pare că e Arafat acum: dom’le, dar dacă or fi de la Arafat toate astea?

Nu e ca și cum am avea vreo idee despre ce trebuie făcut, dar dacă o fi de la Arafat? Nu se știe, hai să încercăm și asta. Poate îl schimbăm pe Arafat și se înmulțesc saltelele gonflabile ale pompierilor.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Pana cand un ins total necunoscut, care avea o garsoniera si o dacie din 85. are acum, dupa 3 mandate de primar, vila pe 3 nivele, masini una si una, dar nimeni nu-l intreaba de unde, NU SE VA SCHIMBA NIMIC! (cazul prezenta e real, dar cui ii pasa)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]