Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mai avem un singur of: să scăpăm de play-out și play-off

Zoom Mai avem un singur of: să scăpăm de play-out și play-off

Începem cu o veste bună. România e campioană mondială! În Brazilia!!! La o mingicăreală de minifotbal patronată de Neymar jr. (destul de bunicel jucător), ai noștri au trecut de Kosovo și de Suedia, iar în finală au învins marea echipă a Marii Britanii. E încă un triumf care ne confirmă încrederea în noi înșine: la minifotbal sîntem cei mai mari!

Dar mai avem o veste, și mai bună: începe campionatul! Cum ar veni, în dragul limbaj de lemn al celor care ascultam cîndva, la radio, emisiunea Fotbal, minut cu minut, caravana Diviziei A pornește din nou la drum. Hai, că ne place, începe acțiunea. Va fi super! Supercupa României nici n-o mai comentăm, c-au pus-o burlenii taman la Botoșani, unde se agață harta-n cui, chestie care, firește, i-a încurcat pe sudiștii de la FC Voluntari și FC Viitorul Hagi. Va ieși, însă, o paranghelie simpatică în noua ediție. Evident că FCSB, CFR, Viitorul, Dinamo, Craiova, banal, sînt candidate pentru play-off. Da’ să nu credeți că d’alde Juventus Colentina sau Sepsi Sf. Gheorghe, nou promovatele, se vor preda fără luptă în fața barosanilor. Pentru prima oară în ultimii ani, încă nu și-a declarat nici un club insolvența, anticamera falimentului. Atît de modestă cum este ea (și, urmărind meciurile, e chiar modestă), Liga românească merită încă o șansă.

Dacă am fi fost niște veritabili lideri mediatici și nu doar niște umili scîrța-scîrța pe hîrtie, păi puteam afirma răspicat: Stimați telespectatori, avem dreptate! Pînă la urmă, vor ajunge tot la vorba noastră, adică vom ajunge tot la un sistem cu 16-18 echipe în Liga 1, fără aiureala asta de play-off/play-out. Din păcate, vor mai trece cîțiva ani pînă atunci, pînă înțelege lumea. E gloria și, în același timp, mizeria noastră – că intuim niște faze mai repede decît mulți alții.

Noroc cu Gică Hagi, că are aceeași părere ca noi în privința sistemului competițional, chiar dacă finul său, Gigi, e o panaramă. Pe el, pe Gică Hagi, ne bazăm. Gică Hagi, domnul Gică Hagi! Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale