Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din anul 2017

Zoom Momente esențiale din anul 2017

31 ianuarie – Guvernul Grindeanu adoptă OUG 13, prin care se stabilește un prag minim pentru abuzul în serviciu. Mii de oameni ies în stradă și alte mii se pregătesc să iasă, dar e anulată ordonanța și nu mai apucă să se elibereze din pușcării.

26 februarie – Filmul La La Land câștigă premiul Oscar la șase categorii. Filmul nu e o capodoperă, dar, oricum, e mai OK decât sugerează titlul.

29 martie – Theresa May semnează scrisoarea oficială prin care e activată ieșirea Marii Britanii din UE. Din cauza birocrației de la Bruxelles, e plimbată cu scrisoarea de la un ghișeu la altul până când în cele urmă înnebunește și renunță la Brexit.

29 aprilie – Ministerul turc al tehnologiei a blocat accesul turcilor la Wikipedia, o lovitură puternică pentru elevii care-și făceau referatele de pe Internet.

7 mai – Emmanuel Macron devine al 25-lea președinte al Franței, deși în alegeri ieșise primul.

5 iunie – Muntenegru intră în NATO. Micul stat din Balcani testează seriozitatea tratatului atunci când cere ajutor de la aliați în fața invaziei de turiști cu care se confruntă în fiecare vară.

6 iulie – Au loc proteste violente la Hamburg, înaintea summit-ului G20. Cei mai agresivi au fost șahiștii, indignați că nu există o asemenea mutare.

3 septembrie – Coreea de Nord a anunțat că testează cu succes o bombă cu hidrogen. Încă o bombă cu hidrogen și una cu oxigen și Kim Jong-un se va putea lăuda că deține, practic, bomba cu apă.

14 noiembrie – Președintele Robert Mugabe e înlăturat de la putere în Zimbabwe și plasat sub arest la domiciliu. După treizeci de ani în fruntea țării, a venit timpul să cedeze democratic puterea unui alt dictator.

1 comentariu

 1. #1

  @ion susai.
  nene,citeste “scanteia”.
  umorul fin nu tine la proletari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]