Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din cariera de europarlamentar a Elenei Băsescu

Zoom Momente esențiale din cariera de europarlamentar a Elenei Băsescu

1980 – EBa face pasul decisiv către o carieră de europarlamentar, venind pe lume în familia influentului căpitan de navă lungă (peste 300 de metri) Traian Băsescu.

1985 – Elena Băsescu învață să propunțe destul de aproximativ câteva cuvinte din limba ei maternă, lucru care se va dovedi suficient pentru o carieră la Bruxelles. Aproape treizeci de ani mai târziu, își va da seama că e inutil să-ți ții memoria ocupată cu tot felul de limbi străine, în condițiile în care îți traduce mereu cineva în cască.

1989 – EBa se bucură de căderea lui Nicolae Ceaușescu, deoarece, consideră ea, e absurd ca o persoană agramată și cu pronunție deficitară să ocupe o funcție politică atât de importantă. Adică, membru în legislativul de la Bruxelles mai mergea, dar președinte de țară parcă e prea de tot. 

2009 – Elena Băsescu le explică jurnaliștilor că a ajuns europarlamentar fără să primească niciun ajutor de la tatăl ei. Auzind că se poate, mii de tineri agramați de douăzeci și ceva de ani absolvenți de Finanțe-Bănci la o facultate particulară se înghesuie să candideze și ei.

2010 – Traian Băsescu îi somează pe jurnaliști să nu-l mai atace apropo de prezența Elenei Băsescu în Parlamentul de la Bruxelles, deoarece la mijloc e doar o coincidență de nume. De fapt, e vorba de alt Bruxelles.

2012 – EBa se căsătorește cu Bogdan Ionescu, zis Sida. Se pare că, atunci când sunt în intimitate, acesta o alintă spunându-i EBola.

2013 – Elena Băsescu devine mămică. La scurt timp după naștere, EBa își ia figura aia de copil care cere o favoare de la tatăl ei și îl întreabă pe președinte dacă nu s-ar putea ca micuța Sofia Anais să-i fie colegă în Parlamentul European, deoarece știe sigur că Partidul Mișcarea Populară are două locuri eligibile.

2014 – Elena Băsescu se bucură pentru soțul ei atunci când aude că ”Dallas Buyers Club”, un film despre Sida, a câștigat premiul Oscar la mai multe categorii.

1 comentariu

  1. #1

    Si, desigur, esential a fost si momentul in care l-a cunoscut pe Cristian Preda, cel care la Parlamentul European merge pe post de insotitor pentru a-i sopti ei in casca: ”inspira!”, ”expira!”
    Sau poate aceasta intalnire se potriveste mai mult la ”Momente esentiale din viata lui Cristian Preda…”, sau cum a ajuns el europarlamentar.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint