Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria afacerilor lui Dragnea în Brazilia

Zoom Momente esențiale din istoria afacerilor lui Dragnea în Brazilia

1492 – Liviu Dragnea descoperă Lumea Nouă. Plecat din portul de la Turnu Măgurele în fruntea a trei corăbii, Dragnea pornește spre Vest în căutarea unui drum mai scurt către funcția de premier. Atunci când ajunge în Cuba, Dragnea crede că se află, de fapt, la Palatul Victoria și, inexplicabil pentru băștinași, dă o Ordonanță de Urgență prin care intruduce un prag foarte mare pentru abuzul în serviciu. E cel mai mare prag pe care l-au văzut vreodată acele populații izolate de la marginea lumii.

1500 – Apar primele colonii pe coasa braziliană a Atlanticului. Înfloresc schimburile economice. Dragnea începe să coopereze cu băștinașii de parcă ar fi serviciile secrete la numirea unui nou premier.

1576 – Liviu Dragnea pornește într-o expediție pe Amazon în căutarea ținutului legendar El Dorado, acolo unde se găsesc cufere întregi de contracte cu statul, iar licitațiile aranjate cresc în copaci.

1780 – Coloniștii europeni numesc cel mai mare oraș din Brazilia Sao Livio, dar Dragnea preferă să treacă metropola pe numele unui cumnat, ca să nu aibă probleme cu DNA-ul.

1822 – Începe lupta pentru independență a Braziliei. Cele mai sângeroase bătălii s-au soldat cu mii de votanți ai lui Dragnea de ambele tabere.

1935 – Premieră aviatică: pentru că avea niște afaceri în Brazilia despre care nu voia să se afle, Dragnea devine primul om care traversează Atlanticul la bordul unui avion fără să recunoască.

2017 – Antropologii descoperă, în jungla amazoniană, un trib izolat, care a trăit departe de civilizație și n-a auzit de afacerile lui Dragnea din Brazilia. Cercetătorii decid să nu le spună încă nimic, șocul ar fi prea mare. În prima seară, antropologii și indigenii stau până târziu și se uită împreună la niște DVD-uri cu seriale SF.

 

1 comentariu

 1. #1

  Si acum asteptam cu mare nerabdare ca si DNA-ul sa ajunga in Brazilia!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]