Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria bitcoin-ului

Zoom Momente esențiale din istoria bitcoin-ului

2009 – Un utilizator de Internet, Satoshi Nakamoto, creează criptomoneda bitcoin. Mulți români sunt însă reticenți. Nu prea le place ideea de criptomonedă și i-ar tenta mai degrabă o criptobancnotă, pentru că nu vor să le zornăie chestii prin buzunarele virtuale.

2010 – Mugur Isărescu îi îndeamnă pe români să nu-și facă credite ipotecare în bitcoin. Ideal e să te împrumuți de la bănci în moneda pe care o minezi.

2011 – BNR intervine pe piață pentru a menține cursul leu-bitcoin. Mai mulți clienți ai barurilor din Centrul Vechi se plâng că nu se-aude muzica de cooler-ele calculatoarelor care minează bitcoin în subsolurile Băncii Naționale.

2012 – Un profesor de informatică din Azuga vrea să facă performanță învățându-i pe elevi să mineze bitcoin doar cu creion și hârtie, fără să se mai ajute și de un calculator.

2013 – Botswana adoptă ca monedă virtuală oficială bitcoi-ul.

2014 – Mii de români ies în stradă împotriva inițiativei unei firme canadiene de a umple localitatea Roșia Montană cu mii de computere care minează bitcoin.

2015 – Un cântăreț trecut pe la Cenaclul “Flacăra” lansează cântecul ”Răspunsul, prieteni, e minare de bitcoin”, ceea ce e incredibil de precis pentru o melodie folk. În sfârșit, căutările fanilor iau sfârșit și melomani din toată țară încep să mineze bitcoin în loc să meargă pe la concerte care oricum nu le folosesc la nimic.

2017 – Un întreprinzător din București cumpără zece Logan-uri, le trece pe GPL, le colantează și le pune la minat bitcoin.

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]