Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria comunismului (I)

Zoom Momente esențiale din istoria comunismului (I)

101 – Dacii trec Dunărea pe gheață în provinciile romane ca să facă rost de produse care nu se găseau la noi. Sau, mă rog, nu gratis, gata să fie furate din goana calului în timp ce câțiva tovarăși de-ai tăi dau foc satului.

112 – Un cetățean roman îl avertizează pe Traian că n-o să aibă o soartă ușoară dacă se instaurează regimul comunist, pentru că împărații vor fi considerați burghezi.

410 – Mii de goți trec Dunărea pe la Drobeta, în căutarea unei vieți mai bune în Occident, sperând că la un moment dat se vor reuni cu rudele rămase în țară.

476 – Ultimul împărat al Imperiului Roman abdică după ce comuniștii îl amenință că, în caz contrar, vor executa o mie de studenți. Împăratul Romulus Augustus nu stă pe gânduri. La vremea aceea, o mie de studenți însemnau foarte mult.

1095 – Cruciații pleacă spre Levant, ca să elibereze Țara Sfântă de bolșevici.

1330 – Basarab îi învinge pe maghiari la Posada. Regele Carol Robert de Anjou se salvează abia după ce-și schimbă hainele cu un supus și pretinde că e un agitator comunist care era prin zonă doar ca să împartă pamflete antimonarhiste și să-i convingă pe oșteni să-și facă sindicat.

1390 – Mircea cel Bătrân renunță la cheltuielile pentru armată și dă toți banii de la buget pe ajutoare sociale, pensii și indemnizații de creștere a copilului. Știa că n-avea rost să cumpere armament din moment ce-n caz de război se putea baza pe rîu și pe ram.

1475 – Ștefan cel Mare îi învinge pe turci la Vaslui aplicând o tactică militară inedită. El sădește sâmburii nemulțumirii și-ai revoluției în sânul oștii otomane și așteaptă ca ienicerii să se revolte pentru salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

2 comentarii

 1. #1

  Ați uitat că Alexandru cel Bun mărise-în anul 1400-pensiile foștilor cooperatori dacă au împlinit 18 ani.

 2. #2

  Altadata era mai amuzant…..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

  14 august 2018

  După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, […]

 • Muieutică și adevăr

  14 august 2018

  Pietroaiele care au zburat vineri seară spre jandarmi s-au întrupat dintr-un cuvînt. Așa a profețit domnul Liiceanu și așa s-a întîmplat. Revoluția a urmat, ascultătoare, drumul indicat de cele patru […]

 • Jandarmurdăria

  14 august 2018

  Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene: 1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu […]

 • Scopul scuză mijloacele de tracțiune ale partidelor

  7 august 2018

  Săptămîna trecută, Klaus Iohannis și-a lăst bicicleta la poartă și a intrat călare pe Dragnea în Ierusalimul liberal, în aplauzele zarafilor. Oricît de deșelat ar arăta Dragnea și oricîte măgării […]

 • Procurorul Poporului

  7 august 2018

  Din adîncul temniței, cocoșat de o pedeapsă cît eternitatea, judecătorul Mircea Moldovan, numărător de voturi la alegerile prezidențiale din 2009, povestește frauda. Moldovan era atunci membru al BEC, vicepreședinte al […]