Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria inundațiilor din România

Zoom Momente esențiale din istoria inundațiilor din România

3300 î. Hr. – Dumnezeu îl anunță pe Noe că vrea să provoace un potop care să înece omenirea și îl sfătuiește o construiască o arcă imensă, ca să aibă și el o ocupație și să nu se mai gândească obsesiv la iminența morții.

70 î. Hr. – Regele dac Buresbista, nemulțumit că supușii lui sunt excesiv de alcoolici, ordonă să fie inundate toate viile, în ideea că dacilor le e scârbă de apă și nimeni n-o să se mai încumete să culeagă strugurii.

103 – Împăratul roman Traian e dezamăgit să descopere că l-a pus degeaba la muncă pe Apolodor din Damasc, deoarece apa peste care acesta a construit podul nu era al doilea mare fluviu al Europei, ci un pârâu minuscul umflat temporar din cauza ploilor.

1450 – Un sinistrat român din Teleorman revoluționează transporturile pe mare, construind prima corabie trasă de jandarmi. Din păcate, nava lui nu s-a bucurat de prea mult succes, pentru că mereu jandarmii vedeau grupuri de manifestanți și fugeau să-i disperseze, lăsând corabia fără mijloc de propulsie.

1600 – Mihai Viteazul reușește, pentru prima oară, să unească toate zonele inundabile locuite de români, după ce cu un an înainte intrase triumfător în Alba Iulia, să se adăpostească de ploaie.

1944 – În timpul inundațiilor din august, armata română întoarce armele și trece de partea apelor. Cu determinare, curaj și foarte mult spirit de sacrificiu, ostașii români distrug mai multe diguri care protejau satele de viituri și reușesc să-i alunge din țară pe sinistrați.

Iunie 1997 – Mai mulți amatori de spiritism vin în România, pentru a investiga producerea unor fenomene paranormale pentru această perioadă a anului.

2005 – Momente apăsătoare la un congres la meteorologilor și hidrologilor. Participanții evită cu pricepere toate subiectele importante și discută despre vreme pe tot parcursul întrunirii.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint