Secolul VII î.e.n. – La Jocurile Olimpice Panelenice apare proba de pugilism, după ce meciul de tenis dintre un micenian și un atenian degenerează într-o bătaie foarte nasoală.
Secolul VI î.e.n. – Grecia câștigă iar cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice. Apar primele suspiciuni de dopaj.
Secolul VI, ceva mai târziu – Nouă performanță a grecilor: un deficit comercial colosal, închinat lui Zeus.
Secolul VI, și mai târziu – E domesticit calul cu mânere.
1896 – Pierre de Coubertin reia tradiția Jocurilor Olimpice, sub sloganul “Important e să participi, nu să câștigi”. Se pare că la JO putea participa oricine dădea like postării de pe wall-ul lui de Coubertin și lăsa comentariul ”partikip”.
1900 – John Flanagan devine campion olimpic la aruncarea ciocanului. Se pare că, imediat ce a scăpat de ciocan aruncându-l, și-a dat seama că nu toate lucrurile din jurul lui sunt niște cuie, cum i se părea înainte.
1916 – A șasea ediție a JO se anulează din cauza primului război mondial. Un val de furie și dezamăgire cuprinde Europa. Oamenii își cer banii înapoi pe bilete. În martie 1917, mulțimea revoltată din St. Petersburg îl obligă pe țarul Nicolae al II-lea să abdice.
1960 – Roma găzduiește Jocurile Olimpice. Se spune că, printr-un singur gest, liderul de la Roma putea să decidă care jucător de ping-pong e cruțat și care va trebui să practice acest sport ridicol pentru tot restul vieții.
1976 – Nadia Comăneci obține prima notă de 10 din istorie, la Olimpiada de la Montréal. Din păcate, Nadia trăia în plină dictatură comunistă. Ceaușescu îi confiscă zecele și începe să se laude pe la alți șefi de stat că el l-a obținut, pentru exercițiul ireproșabil de la paralele. Ca să fie mai convingător, învață câteva mișcări grațioase. Într-un poem, Corneliu Vadim Tudor se arată impresionat.
1980 – Au loc Jocurile Olimpice de la Moscova. Multe state boicotează această ediție, pentru că, hei, n-are rost să te mai duci la Moscova după ce-ai văzut ce s-a întâmplat cu Napoleon și cu Hitler.
37 de vizualizări