Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

Zoom Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

1993 – Serviciul Român de Informații încheie un protocol cu Michael Jackson, prin care Michael Jackson se declară de acord să transmită salutări fanilor lui din SRI care i-au cumpărat posterul și albumul. Protocolul a fost încheiat chiar înainte de concert, acolo unde Michael Jackson dădea autografe.

1994 – Se încheie un protocol între echipa națională de fotbal și SRI, prin care SRI se angajează să-i transmită lui Prunea în ce parte va bate Andersson penalty-ul în meciul cu Suedia.

1999 – Un ofițer din conducerea SRI găsește ceva suspect în bugetul Serviciului: s-au anulat fonduri pentru protocol, dar nu se spune cu ce instituție e acel protocol.

2003 – România aderă la NATO sau, cum le place ofițerilor SRI să spună, a încheiat un pact de cooperare cu NATO.

2005 – Un bărbat din București semnează fără să-și dea seama un protocol de cooperare cu SRI, el crezând că de fapt îi dă un autograf persoanei cu ochelari de soare și pardesiu care l-a confundat cu regretatul Toma Caragiu.

2009 – SRI încheie un protocol de cooperare cu parchetul, prin care parchetul de angajează să nu mai scârțâie atunci când ofițerii în misiune calcă pe el și trebuie să fie super-discreți.

2013 – SRI încheie un protocol atât de secret încât nimeni nu mai știe de el și singura menționare a lui se află în aceste rânduri, care oricum vor fi luate drept ficțiune, pentru că apar într-o revistă de satiră.

2017 – SRI încheie un protocol cu serviciul secret al Căilor Ferate, celebrul Serviciu Român de Informații CFR, ai cărui ofițeri acoperiți umblă prin țară și încearcă să afle la ce oră pleacă și sosesc trenurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Requiem la mormîntul profesorului de limba română

  23 octombrie 2018

  Broaștele rîioase ce-au sărit din gura dăscălimii române, cu ocazia unui terifiant sondaj, vor țopăi multă vreme de aici înainte pe catedrele școlilor noastre, unde taica popa vine la serviciu […]

 • Profesorul nostru de fizică

  23 octombrie 2018

  Profesorii din România au un atașament scăzut față de democrație, sînt îngrijorător de intoleranți (cu homosexualii, consumatorii de droguri, alcoolicii, romii, străinii) și îl apreciază prea mult pe mareșalul Antonescu. […]

 • Singurel Toader

  23 octombrie 2018

  Notărel Toader e plin de elocvență pe la bot. Îmi imaginez că, atunci când rămâne fără Viagra, își pune-n căști niște înregistrări cu el explicând foarte pe larg cum oamenii […]

 • Capra de șes din Teleorman

  16 octombrie 2018

  Încercați să duceți o capră de tăiat lemne la Bruxelles și veți avea surpriza, la întoarcere, c-o să-i apară cornițe și că-n loc de rumeguș o să producă lapte praf. […]

 • De-a proștii și vardiștii

  16 octombrie 2018

  Pe drumul ce unește marea victorie din 2016 cu declinul politic de acum, PSD a pierdut poporul român, pe care-l avea pe jumătate îndesat în buzunar. L-a ținut acolo aproape […]

Cele mai citite