Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

Zoom Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

1993 – Serviciul Român de Informații încheie un protocol cu Michael Jackson, prin care Michael Jackson se declară de acord să transmită salutări fanilor lui din SRI care i-au cumpărat posterul și albumul. Protocolul a fost încheiat chiar înainte de concert, acolo unde Michael Jackson dădea autografe.

1994 – Se încheie un protocol între echipa națională de fotbal și SRI, prin care SRI se angajează să-i transmită lui Prunea în ce parte va bate Andersson penalty-ul în meciul cu Suedia.

1999 – Un ofițer din conducerea SRI găsește ceva suspect în bugetul Serviciului: s-au anulat fonduri pentru protocol, dar nu se spune cu ce instituție e acel protocol.

2003 – România aderă la NATO sau, cum le place ofițerilor SRI să spună, a încheiat un pact de cooperare cu NATO.

2005 – Un bărbat din București semnează fără să-și dea seama un protocol de cooperare cu SRI, el crezând că de fapt îi dă un autograf persoanei cu ochelari de soare și pardesiu care l-a confundat cu regretatul Toma Caragiu.

2009 – SRI încheie un protocol de cooperare cu parchetul, prin care parchetul de angajează să nu mai scârțâie atunci când ofițerii în misiune calcă pe el și trebuie să fie super-discreți.

2013 – SRI încheie un protocol atât de secret încât nimeni nu mai știe de el și singura menționare a lui se află în aceste rânduri, care oricum vor fi luate drept ficțiune, pentru că apar într-o revistă de satiră.

2017 – SRI încheie un protocol cu serviciul secret al Căilor Ferate, celebrul Serviciu Român de Informații CFR, ai cărui ofițeri acoperiți umblă prin țară și încearcă să afle la ce oră pleacă și sosesc trenurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

  14 august 2018

  După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, […]

 • Muieutică și adevăr

  14 august 2018

  Pietroaiele care au zburat vineri seară spre jandarmi s-au întrupat dintr-un cuvînt. Așa a profețit domnul Liiceanu și așa s-a întîmplat. Revoluția a urmat, ascultătoare, drumul indicat de cele patru […]

 • Jandarmurdăria

  14 august 2018

  Concluzii după ridicarea norului de fum și gaze lacrimogene: 1) Jandarmeria nu poate fi judecată cu aceeași măsură cu care îi judecăm pe cei care au participat la protest. Nu […]

 • Scopul scuză mijloacele de tracțiune ale partidelor

  7 august 2018

  Săptămîna trecută, Klaus Iohannis și-a lăst bicicleta la poartă și a intrat călare pe Dragnea în Ierusalimul liberal, în aplauzele zarafilor. Oricît de deșelat ar arăta Dragnea și oricîte măgării […]

 • Procurorul Poporului

  7 august 2018

  Din adîncul temniței, cocoșat de o pedeapsă cît eternitatea, judecătorul Mircea Moldovan, numărător de voturi la alegerile prezidențiale din 2009, povestește frauda. Moldovan era atunci membru al BEC, vicepreședinte al […]