Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

Zoom Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

1993 – Serviciul Român de Informații încheie un protocol cu Michael Jackson, prin care Michael Jackson se declară de acord să transmită salutări fanilor lui din SRI care i-au cumpărat posterul și albumul. Protocolul a fost încheiat chiar înainte de concert, acolo unde Michael Jackson dădea autografe.

1994 – Se încheie un protocol între echipa națională de fotbal și SRI, prin care SRI se angajează să-i transmită lui Prunea în ce parte va bate Andersson penalty-ul în meciul cu Suedia.

1999 – Un ofițer din conducerea SRI găsește ceva suspect în bugetul Serviciului: s-au anulat fonduri pentru protocol, dar nu se spune cu ce instituție e acel protocol.

2003 – România aderă la NATO sau, cum le place ofițerilor SRI să spună, a încheiat un pact de cooperare cu NATO.

2005 – Un bărbat din București semnează fără să-și dea seama un protocol de cooperare cu SRI, el crezând că de fapt îi dă un autograf persoanei cu ochelari de soare și pardesiu care l-a confundat cu regretatul Toma Caragiu.

2009 – SRI încheie un protocol de cooperare cu parchetul, prin care parchetul de angajează să nu mai scârțâie atunci când ofițerii în misiune calcă pe el și trebuie să fie super-discreți.

2013 – SRI încheie un protocol atât de secret încât nimeni nu mai știe de el și singura menționare a lui se află în aceste rânduri, care oricum vor fi luate drept ficțiune, pentru că apar într-o revistă de satiră.

2017 – SRI încheie un protocol cu serviciul secret al Căilor Ferate, celebrul Serviciu Român de Informații CFR, ai cărui ofițeri acoperiți umblă prin țară și încearcă să afle la ce oră pleacă și sosesc trenurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • O dublă înmormîntare

  22 mai 2018

  Înainte s-o cotească de-a bușilea spre infern printr-un tub de ciment folosit la canalele de irigații din pustiul libian, Muammar Gaddafi, observînd că trădarea trăiește în concubinaj cu ofițerii din […]

 • Evreunul contra Israel?

  22 mai 2018

  Ca dovadă că prostia nu e monopol PSD, șeful PNL a făcut o plîngere penală pe adresa Torei iudaice, acolo unde legea talionului, a ochiului scos și a dintelui spart […]

 • Când Dragnea și Orban se joacă de-a Messi

  22 mai 2018

  Liviu Dragnea a luat politica externă pe cont propriu. Nu i-a cerut-o nimeni, nu exista nici o presiune, aproape că nu aveam ceva numit ”politică externă”. Și-atunci, în infinita-i înțelepciune […]

 • Convertirea pescarilor

  15 mai 2018

  Duhnea Ierusalimul ca o străveche bute, Imperiul avea platfus și nu primea nici vești și cum dădeam cu vîrșa prin bălțile stătute, de mila Lui ne-am transformat în pești.   […]

 • Iohannis la numărătoarea morților

  15 mai 2018

  “A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se producă”, zicea Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, cînd norocul său politic incendia clubul Colectiv și îi aducea pe tavă […]