Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

Zoom Momente esențiale din istoria protocoalelor SRI

1993 – Serviciul Român de Informații încheie un protocol cu Michael Jackson, prin care Michael Jackson se declară de acord să transmită salutări fanilor lui din SRI care i-au cumpărat posterul și albumul. Protocolul a fost încheiat chiar înainte de concert, acolo unde Michael Jackson dădea autografe.

1994 – Se încheie un protocol între echipa națională de fotbal și SRI, prin care SRI se angajează să-i transmită lui Prunea în ce parte va bate Andersson penalty-ul în meciul cu Suedia.

1999 – Un ofițer din conducerea SRI găsește ceva suspect în bugetul Serviciului: s-au anulat fonduri pentru protocol, dar nu se spune cu ce instituție e acel protocol.

2003 – România aderă la NATO sau, cum le place ofițerilor SRI să spună, a încheiat un pact de cooperare cu NATO.

2005 – Un bărbat din București semnează fără să-și dea seama un protocol de cooperare cu SRI, el crezând că de fapt îi dă un autograf persoanei cu ochelari de soare și pardesiu care l-a confundat cu regretatul Toma Caragiu.

2009 – SRI încheie un protocol de cooperare cu parchetul, prin care parchetul de angajează să nu mai scârțâie atunci când ofițerii în misiune calcă pe el și trebuie să fie super-discreți.

2013 – SRI încheie un protocol atât de secret încât nimeni nu mai știe de el și singura menționare a lui se află în aceste rânduri, care oricum vor fi luate drept ficțiune, pentru că apar într-o revistă de satiră.

2017 – SRI încheie un protocol cu serviciul secret al Căilor Ferate, celebrul Serviciu Român de Informații CFR, ai cărui ofițeri acoperiți umblă prin țară și încearcă să afle la ce oră pleacă și sosesc trenurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Piesă neterminată pentru o Europă mecanică

  15 ianuarie 2019

  La Ateneul Român, floarea politichiei bruxeleze s-a ridicat condescendentă la suprafața borșului de tărîțe dîmbovițean intrat oficial în fermentația iluzoriei președinții rotative a UE. În realitate, singurul român care chiar […]

 • Tusk și vocea României

  15 ianuarie 2019

  Discursul lui Donald Tusk de la Ateneu n-a fost doar un episod de marketing personal, ci și o concluzie amară pentru clasa noastră politică, mică de statură, mută și surdă, […]

 • Oastea femeilor pesediste

  15 ianuarie 2019

  Lavinia Șandru n-a stat mult cu limba pe bară. Are de muncă la TVR. Dar acum patru ani de zile, pe-atunci doamna Vâlcov, Lavinia a pus, în ipostaza sa de […]

 • Dragnea ca felul întîi, felul doi și desert

  8 ianuarie 2019

  Necrofagii care au devenit dependenți de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea au nevoie urgentă de nutriționiști care să le diversifice meniul, cu atît mai mult cu cît, anunțîndu-și cadidatura […]

 • Anul violenței

  8 ianuarie 2019

  La fiecare pas pe care-l face, Klaus Iohannis pare să întindă sfoara nebuniei. Amînă, respinge, refuză. Două ministere n-au miniștri, opt ambasade n-au ambasadori, zeci de procurori stau pe bară […]

romania100