50 î.e.n. – Regele dac Burebista ordonă distrugerea viilor, deoarece constituiau un adevărat pericol în caz de cutremur. Se pare că măsura luată de Burebista viza în special viile cu bulină roșie, din care se făcea vinul roșu.
105 – Este definitivată construcția podului de peste Dunăre de la Drobeta. Apolodor din Damasc l-a avertizat însă pe Traian că podul nu este foarte solid și că poate cădea în caz de seism, deoarece a fost construit înainte de cutremurul din 1977.
1234 – O oiță năzdrăvană îl avertizează pe un ciobănaș din Moldova că imobilul în care locuiește este pe cale să se dărâme, deoarece va veni un cutremur devastator. Păstorul nu-și ia însă nicio măsură de precauție, deoarece mioara lui făcea predicții similare de vreo cinci-șase ani de zile, timp în care-și pierduse complet credibilitatea.
1488 – Bulina roșie de risc seismic de pe fațada Mănăstirii Voroneț este confundată în mod regretabil cu aura unui înger.
1543 – Un cutremur devastator omoară câteva mii de locuitori ai Țării Românești. Devastată, Țara Românească acceptă să plătească tribut cutremurului și să trimită anual câteva sute de băieți într-o zonă cu risc seismic.
1599 – Mihai Viteazul îi sfătuiește pe oștenii lui care se tem de cutremure ca, în caz de seism, să se bage sub tocul ușii sau sub cal, deoarece dacă stau sub cal n-are cum să le cadă în cap bucăți din tavan.
1812 – Un cutremur devastator distruge zeci de bordeie din zona centrală a Capitalei. Locuitorii Bucureștiului își dau seama că probabil construiesc niște clădiri prea înalte și că n-ar mai trebui să le facă și parter.