Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din istoria zborului

Zoom Momente esențiale din istoria zborului

1315 – Un țăran de pe un domeniu feudal francez vede zborul păsării și vrea să-l imite, dar în cheie ironică, pentru a ridiculiza pasărea. Era un țăran considera că păsările-s tare enervante și făcea mișto de ele cu fiecare ocazie.

1490 – Leonardo da Vinci desenează un elicopter. Se pare că artistul a fost atât de vizionar încât în elicopter a desenat și un cuplu de dictatori români care fugeau de pe acoperișul CC al PCR din Piața Palatului, în huiduielile unei mulțimi de revoluționari.

1910 – Aurel Vlaicu se ridică de la sol cu avionul Vlaicu 1. În ciuda zborului reușit, Aurel Vlaicu e foarte supărat că n-a mai fost nimeni în avion, ca să aplaude la aterizare.

1914 – Piloții francezi de recunoaștere aduc vești bune: văzuți de sus, soldații germani care au invadat țara sunt foarte mici și par ușor de bătut.

1927 – Charles Lindbergh face primul zbor transatlantic fără oprire, de la New York la Paris. Din păcate, la destinație descoperă că cineva i-a rătăcit bagajul de cală.

1945 – Un avion american lansează o bombă atomică deasupra orașului japonez Hiroshima. Mai mulți porumbei din zonă rămân impresionați: era cel mai mare și mai distructiv găinaț pe care l-au văzut vreodată.

1969 – Are loc primul zbor al avionului Concorde, primul avion supersonic de pasageri. El ajungea la destinație atât de repede încât nici măcar n-avea timp să se prăbușească pe drum, în caz de eroare de pilotaj sau defecțiune.

1 comentariu

 1. #1

  Iar avionul batranicii statea iarna doar in garaj

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]