Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

Zoom Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

1977 – Mihai Gâdea vede pentru prima oară lumina zilei. El n-a fost nici pe de parte la fel de impresionat ca atunci când a văzut Sinteza zilei, aceasta părându-i de o mie de ori mai mișto, deși era o emisiune foarte slabă.

1982 – Mihai Gâdea se dovedește a fi un copil ascultător, obiedient, dacă nu de-a dreptul lingău. El nu iese niciodată din cuvântul părinților și e mereu gata să le atace adversarii politici făcând apel la sofisme ieftine.

1986 – Deranjat că adulții din viața lui stau numai cu gura pe el, tânărul Gâdea are un moment de răbufnire și îi anunță că abia așteaptă să se facă mare, ca să-și aleagă singur stăpânul.

1987 – Mihai Gâdea are de scris o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Leneș din fire și cu lacune serioase, Gâdea apelează la Dan Voiculescu, pe care-l roagă să-l lase să copieze din nota informativă pe care a dat-o la Securitate pe același subiect. Din păcate, însă, realizatorul tv încurcă notele informative și scrie despre cum și-au petrecut vacanța de vară Mircea Badea și verișoara din Germania a lui Dan Voiculescu.

1989 – Aflând că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost condamnați la moarte, Gâdea se oferă să-i execute chiar el, mediatic, într-o emisiune televizată.

1996 – Gâdea este dat afară de la Bac, după ce profesorii din comisie își dau seama că producătorul emisiunii lui îi șoptea răspunsurile în cască.

2002 – Mihai Gâdea participă la concursul Vrei să fii miliardar, unde cere să apeleze la varianta ajutătoare ”Întreabă retoric publicul”.

2006 – Moare australianul Steve Irwin, vânătorul de crocodili. Mihai Gâdea răsuflă ușurat, deoarece tocmai a scăpat de cel mai redutabil adversar al Varanului.

2013 – Mihai Gâdea le explică unor studenți la jurnalism că rolul presei e să țină cu puterea și să fie mereu critică la adresa opoziției. Se știe că oamenii politici, atunci când se trezesc în opoziție, sunt cuprinși brusc de beția opoziției și vor să acumuleze cât mai multă opoziție, pentru ei și pentru clientela lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]