Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

Zoom Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

1977 – Mihai Gâdea vede pentru prima oară lumina zilei. El n-a fost nici pe de parte la fel de impresionat ca atunci când a văzut Sinteza zilei, aceasta părându-i de o mie de ori mai mișto, deși era o emisiune foarte slabă.

1982 – Mihai Gâdea se dovedește a fi un copil ascultător, obiedient, dacă nu de-a dreptul lingău. El nu iese niciodată din cuvântul părinților și e mereu gata să le atace adversarii politici făcând apel la sofisme ieftine.

1986 – Deranjat că adulții din viața lui stau numai cu gura pe el, tânărul Gâdea are un moment de răbufnire și îi anunță că abia așteaptă să se facă mare, ca să-și aleagă singur stăpânul.

1987 – Mihai Gâdea are de scris o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Leneș din fire și cu lacune serioase, Gâdea apelează la Dan Voiculescu, pe care-l roagă să-l lase să copieze din nota informativă pe care a dat-o la Securitate pe același subiect. Din păcate, însă, realizatorul tv încurcă notele informative și scrie despre cum și-au petrecut vacanța de vară Mircea Badea și verișoara din Germania a lui Dan Voiculescu.

1989 – Aflând că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost condamnați la moarte, Gâdea se oferă să-i execute chiar el, mediatic, într-o emisiune televizată.

1996 – Gâdea este dat afară de la Bac, după ce profesorii din comisie își dau seama că producătorul emisiunii lui îi șoptea răspunsurile în cască.

2002 – Mihai Gâdea participă la concursul Vrei să fii miliardar, unde cere să apeleze la varianta ajutătoare ”Întreabă retoric publicul”.

2006 – Moare australianul Steve Irwin, vânătorul de crocodili. Mihai Gâdea răsuflă ușurat, deoarece tocmai a scăpat de cel mai redutabil adversar al Varanului.

2013 – Mihai Gâdea le explică unor studenți la jurnalism că rolul presei e să țină cu puterea și să fie mereu critică la adresa opoziției. Se știe că oamenii politici, atunci când se trezesc în opoziție, sunt cuprinși brusc de beția opoziției și vor să acumuleze cât mai multă opoziție, pentru ei și pentru clientela lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]