Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

Zoom Momente esențiale din viața de jurnalist a lui Mihai Gâdea

1977 – Mihai Gâdea vede pentru prima oară lumina zilei. El n-a fost nici pe de parte la fel de impresionat ca atunci când a văzut Sinteza zilei, aceasta părându-i de o mie de ori mai mișto, deși era o emisiune foarte slabă.

1982 – Mihai Gâdea se dovedește a fi un copil ascultător, obiedient, dacă nu de-a dreptul lingău. El nu iese niciodată din cuvântul părinților și e mereu gata să le atace adversarii politici făcând apel la sofisme ieftine.

1986 – Deranjat că adulții din viața lui stau numai cu gura pe el, tânărul Gâdea are un moment de răbufnire și îi anunță că abia așteaptă să se facă mare, ca să-și aleagă singur stăpânul.

1987 – Mihai Gâdea are de scris o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară. Leneș din fire și cu lacune serioase, Gâdea apelează la Dan Voiculescu, pe care-l roagă să-l lase să copieze din nota informativă pe care a dat-o la Securitate pe același subiect. Din păcate, însă, realizatorul tv încurcă notele informative și scrie despre cum și-au petrecut vacanța de vară Mircea Badea și verișoara din Germania a lui Dan Voiculescu.

1989 – Aflând că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost condamnați la moarte, Gâdea se oferă să-i execute chiar el, mediatic, într-o emisiune televizată.

1996 – Gâdea este dat afară de la Bac, după ce profesorii din comisie își dau seama că producătorul emisiunii lui îi șoptea răspunsurile în cască.

2002 – Mihai Gâdea participă la concursul Vrei să fii miliardar, unde cere să apeleze la varianta ajutătoare ”Întreabă retoric publicul”.

2006 – Moare australianul Steve Irwin, vânătorul de crocodili. Mihai Gâdea răsuflă ușurat, deoarece tocmai a scăpat de cel mai redutabil adversar al Varanului.

2013 – Mihai Gâdea le explică unor studenți la jurnalism că rolul presei e să țină cu puterea și să fie mereu critică la adresa opoziției. Se știe că oamenii politici, atunci când se trezesc în opoziție, sunt cuprinși brusc de beția opoziției și vor să acumuleze cât mai multă opoziție, pentru ei și pentru clientela lor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]

 • Un stîlpnic, nepereche

  27 aprilie 2021

  Seara trecută am visat că sînt regele Suediei și că-i înmînez premiul Nobel pentru literatură doctorului Ion Vianu, autorul cărții Între violență și compasiune, pe care, citind-o, am simțit că […]

 • Portretul președintelui la tinerețe

  27 aprilie 2021

  Cu ocazia vizitei în Parcul Văcărești, dar și cu alte ocazii, s-a putut observa că, în cei șase ani și ceva de mandat, Klaus Iohannis are, totuși, realizări. Aceste succese […]

 • Niște băieți

  27 aprilie 2021

  Planul Național de Redresare și Reziliență a fost un test tardiv pentru competența Guvernului Orban. Pe vremea aceea, ministru al Fondurilor Europene era Marcel Boloș. Economist și informatician, avea o […]