Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața învățătoarei șpăgare

Zoom Momente esențiale din viața învățătoarei șpăgare

1964 – Vine pe lume viitoarea învățătoare șpăgară Dana Blându, într-o maternitate cu profil teoretic din centrul Capitalei. Atunci când a văzut prima oară lumina zilei, învățătoarea a fost extrem de numulțumită și a spus că se putea mult mai bine dacă părinții se organizau ca lumea și cotizau cu mai mulți bani.

1965 – Învățătoarea șpăgară refuză să facă primii pași, explicând că ea nu se dă jos din pătuț pentru o ciocolată și un pachet de cafea.

1968 – Pentru că era un copil cuminte, care mânca tot din farfurie și dormea în fiecare după-amiază, părinții învățătoarei șpăgare o răsplăteau în felul lor caracteristic: îi aduceau flori, îi cumpărau stilouri Montblanc și-i plăteau leasingul la mașină.

1971 – Prima zi de școală din viața învățătoarei șpăgare. Curând, micuța Dana începe să vină acasă cu pachete de cafea, cartușe de țigări și alte mici atenții de partea colegilor. Viitoarea învățătoare șpăgară le explică părinților că un elev de clasa I câștigă extrem de puțin din salariu și că trebuie, de aceea, să-și suplimenteze venitul prin cadouri și șpăgi de la ceilalți elevi.

1982 – Tânăra Dana îl cunoaște pe viitorul său soț, domnul Blându, care își dorise dintotdeauna o fată exact cum era ea: minionă, puțin grăsuță și șpăgară.

1989 – Revoluționarii furioși care iau cu asalt școala nr. 10 din Capitală găsesc în biroul învățătoarea șpăgare portocale, banane și tacâmuri suflate cu aur. Câțiva dintre ei adaugă la rândul lor câteva sacoșe cu portocale peste grămada deja existentă, deoarece aveau copilul la clasa domniei sale și voiau să se pună bine cu cadrul didactic.

2005 – Apar primele suspiciuni de corupție în cazul învățătoarei șpăgare, după ce un elev o acuză că i-a cerut bani și alte foloase materiale pentru a-i arăta cum se face litera m. Pentru că micuțul n-a avut de unde să-i dea suma solicitată, învățătoarea i-a spus că litera m se folosește doar la matematică, unde se citește ”plus” și marchează adunarea a două numere.

2006 – Suspiciunile se confirmă atunci când un alt elev demonstrează că învățătoarea i-a cerut șpagă ca să-l trimită să ude buretele în timpul unei ore extrem de plictisitoare.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    „Dar din dar , se face rai ? „…sau e drumul spre iad ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint