Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața Liei Olguța Vasilescu

Zoom Momente esențiale din viața Liei Olguța Vasilescu

1974 – Vine pe lume Lia Olguța Vasilescu. Din cauză că devenise deja foarte agresivă, asistentele o înfașă rapid în scutece pentru a o imobiliza. Olguța nu se calmează decât după ce asistenta-șefă o asigură că-s niște scutece scumpe, cu nimic mai prejos decât cele în care se căcase, cu ani în urmă, Gabriela Firea.

1978 – Pentru a deveni mai autonomă, părinții o învață să se contrazică singură, chestie pe care o face cu succes și azi.

1981 – Începe cursurile școlii primare. Lia Olguța Vasilescu e conștientă că, pentru a-ți învinge adversarul, e nevoie să-l cunoști cât mai bine, așa că studiază cu atenție scrisul, cititul și bunul-simț.

1989 – În zilele tulburi ale revoluției, mai mulți trecători nevinovați mor în Craiova din cauza săgeților otrăvite pe care Lia Olguța Vasilescu le aruncă la întâmplare.

1992 – Întră în Partidul România Mică, organizația de tineret a Partidului România Mare. Învață, de la tribun, tainele insultei. Spirit iscoditor, Olguța nu se mulțumește cu lecțiile pe care Vadim Tudor i le predă în persoană. Își completează cunoștințele devorând noaptea pe ascuns, cu lanterna sub plapumă, cunoscuta lui lucrare ”Bă, nemernicule, marș în morții mă-tii!”.

1993 – La examenul de Bac îi pică exact subiectul pe care-l pregătise cel mai bine: cearta dintre Mircea și Baiazid în “Scrisoarea III”, de Mihai Eminescu. Se pare că ăsta era pasajul preferat al Olguței, deoarece Baiazid e foarte agresiv, deși n-are argumente.

1999 – Are loc eclipsa totală de soare. Pentru că era în plină vară, Olguța o confundă cu cea mai scurtă noapte din an și merge la culcare.

2016 – Lia Olguța Vasilescu se consideră un om împlinit, care a reușit prin propriile forțe. Ea se laudă că, dacă îi iei tot și o lași în Piața Universității fără nici un argument, tot aici o să ajungă.

1 comentariu

 1. #1

  Superb. Ati uitat de examenul de mooie dat dupa Revolutie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]

 • În satul lui Lae Chiorul

  5 iunie 2018

  Intră uliul pe fereastră după pui de ceas cu cuc, unde-i dusă țara noastră ce-a fugit din balamuc? Arz-o focul să o arză, pustiită de feciori, că părem un neam […]

 • Cu Curtea-n două luntri

  5 iunie 2018

  Frauda, minciuna și ipocrizia sînt fiicele cu handicap ale democrației, copiii ei problemă, născuți pe ascuns din relația vinovată cu natura umană. În democrație se fură și se minte, se […]

 • Bale carnavalului!

  5 iunie 2018

  Fanii îi cer lui Klaus Iohannis să ia PSD în brațe și să se arunce cu el din vârful istoriei. ”Ori la bal, ori la spital”, îi ordonă Andreea Pora, […]