Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Cristi Borcea

Zoom Momente esențiale din viața lui Cristi Borcea

1775 – Prima atestare documentară a cocalarilor pe teritoriul Țării Românești.

1970 – Se naște Cristi Borcea. Se pare că părinții lui au crezut inițial că e fetiță, deoarece purta sacou roșu. Ei și-au dat seama că e băiat abia atunci când i-au văzut ciocatele, pantalonii negri de stofă și începutul de chelie.

1971 – Urmează sute de nopți nedormite pentru părinții lui Cristi Borcea. Copilul obișnuiește să se trezească din senin și să plângă după shaorma. În această perioadă, e ceva tipic pentru părinții lui Borcea să împăturească shaorma de vită la miezul nopții, neuitând să ungă lipia cu mai multă maioneză și să adauge o porție dublă de cartofi prăjiți, deoarece așa îi place lui Cristi.

1977 – Cristi Borcea începe să meargă la școală. Găsește cu greu o uniformă școlară care să se potrivească cu ciocatele lui.

1979 – Temperament vulcanic, Borcea începe să danseze ca Shakira prin curtea școlii, după ce află că a trecut clasa.

1980 – Chemat cu insistență de prietenii de la bloc să iasă la un fotbal, Cristi Borcea le răspunde cu o aroganță infinită: ”Lăsați-mă să mă pregătesc pentru corigențele din toamnă!” Prietenii înțeleg instant că Borcea are ambiții mari și că nu mai e de nasul lor.

1986 – Steaua câștigă Cupa Campionilor. Borcea e atât de furios că ar sparge televizorul. Din păcate, nu are televizor, iar în acea epocă era foarte greu să faci rost de unul. Apelând la niște amici care cunoșteau pe cineva influent, reușește să cumpere în cele din urmă un televizor, pe care îl sparge cu furie, la aproape două lună după excelenta performanță de la Sevilia.

1989 – În zilele tulburi ale revoluției, Borcea se alătură mulțimii și pătrunde în Comitetul Central, unde speră să găsească shaorma din aia bună, la care populația nu avea acces.

1995 – Afacerea lui cu butelii cunoaște un succes răsunător după ce își dă seama că mai bine dă buteliile pe bani decât pe shaorma. ”Din bani, puteam să-mi iau câtă shaorma voiam și-mi mai rămâneau și pentru a doua zi”, avea să povestească Borcea, mulți ani după aceea.

2011 – Borcea e târât într-un scandal mediatic de-a dreptul penibil, după ce un tabloid scrie că adidașii pe care i-a purtat la nuntă nu erau originali.

Publicat în Cațavencii, nr. 43, 31 octombrie – 5 noiembrie 2012

3 comentarii

  1. #1

    Hai ca-mi place!

  2. #2

    halal articol ! bravo catavenci ! in legatura cu tabloidul ce a dat stirea cu adidasii de la nunta,trebuie precizat ca micutul cu butelia in afara faptului ca adidasii nu erau noi ,mai erau rupti si albi ,iar cele 3 dungi de la adidas erau trasate cu rimelul de la ma-sa !!!

  3. #3

    Borcea abia in urma cu doi aniu si-a dat BAC-ul intr-o comuna din Ialomita. In prealabil ,fara a avea liceul absolvit, si-a cumparat diploma de management, fudulia proistului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint