Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Florian Coldea

Zoom Momente esențiale din viața lui Florian Coldea

1971 – Vine pe lume generalul SRI Florian Coldea, deghizat în nou-născut.

1973 – Micul Coldea începe să vorbească, fapt care-i îngrijorează pe superiorii lui din servicii. Ei erau conștienți că Florian Coldea știe multe, iar dacă începe să vorbească iese nasol.

1982 – Își petrece vacanța la bunici, pe banii lui Sebastian Ghiță. Cel puțin asta susține Ghiță, care argumentează că un bugetar nu și-ar fi putut permite să plătească din propriul buzunar o vacanță la bunici.

1988 – Gest de romantic incurabil al lui Florian Coldea. Apare sub balconul iubitei lui cu o formație de mariachi, care-i cântă la chitară despre tot ce-a făcut ea în ziua precedentă, când un ofițer a filat-o permanent și i-a urmărit fiecare pas.

1989 – Ceaușescu e nevoit să fugă cu elicopterul de pe CC, după ce se află că a fost la Disneyland pe banii lui Sebastian Ghiță.

1990 – La proba de română a bacalaureatului îi pică Moromeții, dar ia punctajul maxim, deoarece mult timp îi ascultase telefonul lui Marin Preda și știa de-acolo tot ce se întâmplă în roman.

1993 – În timpul unui examen de la Academia SRI, obține niște informații prețioase de pe o copiuță pe care și-o pregătise din timp.

2005 – Contribuie la eliberarea jurnaliștilor răpiți în Irak. Le mărturisește unor prieteni că e singura chestie pe care poate s-o facă apropo de libertatea presei.

2016 – Ghiță dispare în mod misterios. Coldea îl sună în mod insistent ca să-l întrebe de ce e neserios și a plecat în vacanță fără el. Putea măcar să-i spună înainte, pentru că așa se face între persoane care și-au petrecut concediile împreună în mod suspect.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]