Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Florian Coldea

Zoom Momente esențiale din viața lui Florian Coldea

1971 – Vine pe lume generalul SRI Florian Coldea, deghizat în nou-născut.

1973 – Micul Coldea începe să vorbească, fapt care-i îngrijorează pe superiorii lui din servicii. Ei erau conștienți că Florian Coldea știe multe, iar dacă începe să vorbească iese nasol.

1982 – Își petrece vacanța la bunici, pe banii lui Sebastian Ghiță. Cel puțin asta susține Ghiță, care argumentează că un bugetar nu și-ar fi putut permite să plătească din propriul buzunar o vacanță la bunici.

1988 – Gest de romantic incurabil al lui Florian Coldea. Apare sub balconul iubitei lui cu o formație de mariachi, care-i cântă la chitară despre tot ce-a făcut ea în ziua precedentă, când un ofițer a filat-o permanent și i-a urmărit fiecare pas.

1989 – Ceaușescu e nevoit să fugă cu elicopterul de pe CC, după ce se află că a fost la Disneyland pe banii lui Sebastian Ghiță.

1990 – La proba de română a bacalaureatului îi pică Moromeții, dar ia punctajul maxim, deoarece mult timp îi ascultase telefonul lui Marin Preda și știa de-acolo tot ce se întâmplă în roman.

1993 – În timpul unui examen de la Academia SRI, obține niște informații prețioase de pe o copiuță pe care și-o pregătise din timp.

2005 – Contribuie la eliberarea jurnaliștilor răpiți în Irak. Le mărturisește unor prieteni că e singura chestie pe care poate s-o facă apropo de libertatea presei.

2016 – Ghiță dispare în mod misterios. Coldea îl sună în mod insistent ca să-l întrebe de ce e neserios și a plecat în vacanță fără el. Putea măcar să-i spună înainte, pentru că așa se face între persoane care și-au petrecut concediile împreună în mod suspect.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Scoaterea de sub acuzație a cifrei paișpe

  13 noiembrie 2018

  De ce stă cifra paișpe sub streașina radicalului ca într-o stație de autobuz? În primul rînd ca să nu o ude ploaia și apoi fiindcă îl așteaptă pe Albert Einstein […]

 • UE pentru adulți

  13 noiembrie 2018

  Doi asteroizi lovesc, la interval de o zi, România: rezoluția Parlamentului European și raportul MCV. Sînt desprinși din nebuloasa alegerilor europarlamentare de anul viitor și accelerați de cîmpul electoral al […]

 • Show complet cu motociclist

  13 noiembrie 2018

  Călin Popescu Tăriceanu cere timp pentru a-și construi apărarea în fața acuzațiilor neclare ale DNA. E dreptul lui și nu prea e. De când a reajuns la putere, pe umerii […]

 • Taica Lazăr

  6 noiembrie 2018

  Narcisismul procurorului general al societății civile dădu în clocot și făcu bulbuci săptămîna trecută, cînd taica Lazăr, plin de candoare și răsfăț, ne-a demonstrat că n-a făcut-o pe mortul în […]

 • Adevărul pe vremea valizei

  6 noiembrie 2018

  Adevărul nu încape tot într-o valiză. Nu se ascunde doar în curțile din Teleorman. Mai poate fi găsit și în Curtea de Apel de la Alba Iulia, și la Înalta […]

romania100