Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Gheorghe Funar

Zoom Momente esențiale din viața lui Gheorghe Funar

1949 – Se naște Gheorghe Funar, sau, cum îi place lui să spună, îl aduce barza. Desigur, doar în cazul lui s-a întâmplat să-l aducă barza, deoarece pe alți fii de daci îi aduce viezurele, mânzul și chiar brânza.

1978 – Funar ajunge sufletul petrecerii după ce-i pune în băutură unui ungur iredentist un medicament care-i colorează urina în roșu, galben și albastru, speriindu-l pe acesta de moarte, deoarece, hei, e chiar ciudat să urinezi sânge.

1989 – În timpul Revoluției din 1989, Funar se oferă să vopsească gaura din steag în culorile tricolorului. Ungurii se opun, spunând că la fel bine puteau fi alese pentru asta și culorile steagului maghiar.

1994 – Relu Fenechiu îl sfătuiește pe Funar să cumpere niște bănci și coșuri de gunoi vechi de la stat, să le vopsească în culorile steagului național și pe urmă să le vândă statului ca și cum ar fi noi.

1993 – Corneliu Vadim Tudor își notează într-un carnețel secret că Funar are urechi de măgar, plănuind să profereze această insultă la adresa lui în caz că se ceartă cu el.

1997 – Corneliu Vadim Tudor îl inspiră și îl încurajează pe Funar, spunându-i că, în mintea lui, poate fi oricine își dorește, inclusiv acolitul și țuțărul lui Napoleon.

1999 – Prietenii încep să-l suspecteze pe Funar de personalitate multiplă. Primarul Clujului începe să se creadă asistentul personal al mareșalului Antonescu, scutierul lui Mihai Viteazul, Robin din Batman și Robin și, ceea ce întrece orice limită a patologicului, Emil Boc, din timpul cabinetului Boc III.

2007 – Pentru a-l avea cu ceva la mână pe Vadim, Funar angajează un detectiv particular, care să afle toate defectele fizice evidente ale tribunului. Investigatorul se strecoară pe timp de noapte în biroul lui Vadim și, scotocindu-i prin acte, află despre acesta niște lucruri extrem de comprimițătoare: e gras, ochelarist și învață date istorice pe de rost, ca tocilarii.

2 comentarii

 1. #1

  Sunt dezamagit ca vad la voi pe site o reclama la Rosia Montana! Sa va fie rusine ca sustineti asa proiecte. Sigur comentariul va fi sters.

 2. #2

  La doamna Funar barza a venit de doua ori: Prima data sa-l aduca pe Ghita iar a doua oara sa-si ceara scuze!…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint