Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Gică Hagi

Zoom Momente esențiale din viața lui Gică Hagi

1965 – Se naște Gică Hagi. El a venit pe lume în comuna constănțeană Săcele, într-o familie de țărani mijlocași. La naștere a primit tricoul cu numărul 10, deoarece medicii i-au recunoscut imediat calitățile: un picior stâng impecabil și o capacitate extraordinară de efort, fiind în stare să plângă ore în șir fără să obosească.

1975 – La școală studiază o variantă obscură a baladei Miorița, unde ciobănașul ungurean și cu cel vrâncean complotează să-l omoare pe ciobănașul ilfovean, ca să-i ia clubul de fotbal, fost al Armatei.

1982 – Face prima declarație de dragoste: ”Eu te iubesc mult, tu mă iubești așa și-așa mult, dar nu la fel de mult. Hai să te scot la un Cico!”.

1987 – Coechipierii de la Steaua îi reproșează lui Hagi că e genul de jucător care decide de unul singur soarta unui meci. Normal ar fi să se consulte și cu ei. Doar e fotbal, nu dictatură.

1989 – După zilele tulburi ale revoluției, apar acuzații că Hagi a tras de la 11 metri, deși era rândul lui Balint.

1990 – Gică Hagi se transferă de la Steaua la Real Madrid. Șansele lui să mai ia titlul în România și-n 1991 scad simțitor.

1994 – Înscrie un gol spectaculos în meciul cu Columbia, la Campionatul Mondial. Cel care se bucură cel mai mult e Răducioiu. Acum are și el un motiv bun pentru care a rămas fără cuvinte.

2009 – Gică Hagi înființează un club de fotbal căruia, din dragoste pentru gramatică, îi dă numele unui timp verbal: Viitorul.

2015 – Hagi apare în emisiunea Profesioniștii. Eugenia Vodă îl întreabă dacă nu se simte un impostor, deoarece a păcălit o mulțime de oameni de-a lungul carierei lui. Adică îi păcălea că dă mingea într-o parte și el trecea cu mingea la picior pe partea cealaltă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]