Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Ion Cristoiu

Zoom Momente esențiale din viața lui Ion Cristoiu

1948 – Se naște Ion Cristoiu, la o fermă de pui din județul Vrancea.

1949 – Părinții lui Cristoiu nu-și pot da seama dacă fiul lor a învățat să meargă, deoarece Cristoiu era atât de scund încât era greu să spui dacă s-a ridicat în picioare sau încă mai stă pe jos.

1961 – Un copil singuratic și tăcut, Cristoiu crește înconjurat de cărți. Din păcate, relația cu acestea e extrem de tensionată, deoarece nici cărțile nu-l înțeleg pe Cristoiu, nici el pe ele.

1962-1964 – Cristoiu are probleme serioase în a-și da seama că a crescut și a devenit adolescent, deoarece a păstrat aceeași înălțime din clasa a doua. La fel cum unii rămân repetenți din cauza notelor proaste, Cristoiu e cât pe ce să repete clasa pe motiv că n-a reușit să crească deloc în timpul anului școlar care tocmai s-a încheiat. Până la urmă, dirigintele îi dă un 1,50 de milă și-l trece în clasa a șaptea, dar îl somează să stea toată vara în casă și să crească în înălțime, deoarece la anul s-ar putea să nu mai aibă noroc.

1965 – Cristoiu cunoaște prima iubire, însă fata îl respinge, motivând că declarația lui de dragoste e prost argumentată, plină de speculații și atât de lungă încât n-a avut răbdare să o citească până la capăt.

1967 – După ce intră la facultate la Cluj, Ion Cristoiu merge la părinții lui și le spune: ”Am o vestă bună și o vestă proastă. Pe care o vreți mai întâi?” Părinții îi spun că pe cea bună, însă Cristoiu le mărturisește că totul a fost o glumă și că nu are decât o singură vestă, pe care o poartă deja pe el și care e cam ponosită. Părinții lui află că a intrat la facultate abia câteva luni mai târziu.

1992 – Îl întâlnește pe Grigore Cartianu, sufletul său pereche. Cristoiu îi recită din poezia ”Leoaică tânără, iubirea”, iar Cartianu e atât de încântat încât vrea să știe dacă leoaica tânără, iubirea, a fost până la urmă împușcată de vânători sau au prins-o la timp îngrijitorii de la Zoo Sibiu.

1995 – Ține o cură de slăbire extrem de drastică, în urma căreia scade 20 de centimetri în înălțime.

1996 – Privindu-se gol în oglindă, Ion Cristoiu își dă seama că s-a bronzat cu model și decide ca data viitoare când merge la plajă să-și dea vesta jos.

2005 – Ion Cristoiu ajunge să menționeze atât de des că în seara precedentă a citit la Biblioteca Academiei încât apropiații încep să creadă că a comis o crimă și că avea nevoie de un alibi.

Publicat în Cațavencii, nr. 3 (81) 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint