Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Leon Dănăilă

Zoom Momente esențiale din viața lui Leon Dănăilă

1933 – Se naște Leon Dănăilă. El a venit pe lume cu metroul, pentru că orice alt mijloc de transport i s-ar fi părut un lux inutil pentru un om interesat doar de viața spiritului, nu și de bunurile materiale.

1939 – Prima operație pe creier reușită. Leon Dănăilă îndepărtează cu grijă tot pesmetul de pe o bucată de creier pane.

1940 – În timp ce copiii de vârsta lui jucau fotbal pe maidan, Leon Dănăilă prefera să le spargă mingea, tăind-o cu bisturiul pentru a o coase pe urmă la loc, după extirparea țesutului invaziv.

1944 – România întoarce armele împotriva Germaniei hitleriste. Martor al evenimentelor, Leon Dănăilă se uită cu înțelegere la soldații angajați în lupte, singurii la fel de convinși ca el că femeile n-ar putea atinge același nivel de performanță în activitatea pe care o desfășoară.

1969 – Americanii trimit primul om pe Lună. Leon Dănăilă visează cu ochii deschiși la ziua în care va ajunge și el acolo, cu metroul, după ce autoritățile vor construi pe sub pământ un tunel care să ducă de la planeta noastră până pe Lună.

1975 – Ceaușescu demarează lucrările la metrou, într-o încercare disperată de a-i păstra în țară pe chirurgii de geniu care altfel ar fi emigrat în Occident, atrași de mirajul unui mijloc de transport în comun pe sub pământ.

1986 – Leon Dănăilă atrage mânia regimului comunist, după ce le spune unor prieteni că toate titlurile alea științifice ale Elenei Ceaușescu sunt false, deoarece istoria ne arată că o femeie nu poate ajunge chimist de geniu.

1994 – Apare filmul Léon Dănăilă: The Professional, în regia lui Luc Besson. Filmul spune povestea unui asasin plătit foarte modest, care mergea cu metroul, cu toate că și-ar fi permis să fure o mașină.

2016 – Alina Gorghiu îi propune lui Leon Dănăilă să candideze la parlamentare pe listele PNL. Profesorul acceptă și spune că nu-și închipuia că o femeie poate să facă o propunere atât de bună. El credea că propuneri geniale ca asta fac doar bărbații.

1 comentariu

 1. #1

  E mai mult decat o gluma, e tristul adevar. Politica romana are 2 componente actuale: PSD si restul. Dar restul e doar tacere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]