Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esenţiale din viaţa lui Liviu Dragnea

Zoom Momente esenţiale din viaţa lui Liviu Dragnea

1922 – Se naşte prozatorul Marin Preda, alegător în circumscripţia Teleorman.

1962 – Se naşte Liviu Dragnea. Se pare că naşterea a fost una foarte uşoară, deoarece ea s-a petrecut în Teleorman, acolo unde venirea pe lume a lui Dragnea era ca şi asigurată.

1968 – Într-o lume ostilă, plină de copii mai mari care îl şicanează şi chiar îl bat, Dragnea îşi găseşte totuşi un tovarăş de joacă alături de care va petrece clipe minunate: domnul Anghel Petrescu (1878-1947), întâlnit într-o după-amiază însorită de martie pe aleea centrală a cimitirului din Turnu Măgurele.

1976 – Studiind istoria neamului românesc, Dragnea află de faptele eroice ale lui Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare şi Mihai Viteazul, care, deşi au murit în urmă cu mult timp, continuă să trăiască în sufletele noastre, deoarece se prezintă la vot din patru în patru ani.

1977 – După absolvirea a opt clase gimnaziale, Liviu Dragnea îşi continuă studiile la un liceu de baroni locali. Elev conştiincios, lui Dragnea îi place enorm să petreacă timp alături de pensionarii din colegiu, deoarece ei sunt alegătorii de mâine.

1978 – Liviu Dragnea se costumează de Halloween într-un alegător din circumscripţia sa electorală. Un prieten lipsit de simţul umorului îi atrage atenţia că nu e deloc OK să îi parodiezi pe ostaşii care au căzut la Mărăşeşti.

1981 – Liviu Dragnea intră la facultate, dar secretara lui nu obţine un rezultat la fel de bun la examen, mai ales că, la acea dată nefiind încă născută, nu ştia să scrie ca lumea.

2003 – După ce unul dintre cei mai buni prieteni ai lui uită să-i spună „La mulţi ani“, Dragnea îi transmite acestuia că e ca şi mort pentru el şi că îl aşteaptă la vot.

2009 – După ce Mircea Geoană pierde alegerile prezidenţiale din cauza voturilor din diaspora, Dragnea propune ca persoanele decedate care locuiesc peste hotare să nu mai aibă drept de vot.

2012 – Marin Preda se răsuceşte în mormânt atunci când observă că votul său nu a fost suficient pentru demiterea preşedintelui.

Publicat în Caţavencii, nr. 51, 27 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint