Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Liviu Pleșoianu

Zoom Momente esențiale din viața lui Liviu Pleșoianu

1980 – Un obiect misterios aterizează pe un câmp de la marginea Bucureștiului. Două creaturi cu membre subțiri, ochi mari și țeastă elongată se dau jos din farfuria zburătoare. Una dintre ele ține la piept un prunc pletos și cu barbă, pe care-l așază pe pământ, ca să-l găsească și să-l adopte o familie de oameni. Lucirea de cutezanță din ochii copilului arată că el este alesul, că el e cel care va stârpă hidra cu șapte capete a statului paralel, sau cel puțin se va face de râs încercând.

1987 – Agentul lui de legătură de pe planeta de origine îi pune o întrebare foarte dificilă: La cine ține mai mult? La nava-mamă sau la nava-tată?

1990 – Liviu Pleșoianu scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară în străinătate, pe teritoriul unui alt stat paralel.

1992 – Studiază la limba română schița “Puiul”, în care un pui de prepeliță este împușcat de securiști după ce află o serie de amănunte-cheie despre protocoalele dintre Servicii și procurori.

1994 – Vine momentul să-și facă buletin. Le cere extratereștrilor care l-au lăsat pe Pământ să-l ia înapoi în spațiu.

1998 – La majorat, Pleșoianu află adevărul despre el: a fost creat pe cale artificială, cu ADN luat de la Pleșu și de la Liiceanu, de unde și numele.

2001 – Mai mulți vecini de bloc îl roagă să renunțe la coadă, pentru că le aduce aminte de lipsurile și cozile de pe vremea lui Ceaușescu.

2005 – Liviu Pleșoianu simte nevoia să facă sport. Merge la o sală de forță. Medicii îi recomande să poarte o cămașă corespunzătoare.

2016 – Intră în Camera Deputaților, pe locurile rezervate minorității alpha-centauriene din România, care numără zeci de extratereștri răspândiți prin toate județele țării.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt