Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Liviu Pleșoianu

Zoom Momente esențiale din viața lui Liviu Pleșoianu

1980 – Un obiect misterios aterizează pe un câmp de la marginea Bucureștiului. Două creaturi cu membre subțiri, ochi mari și țeastă elongată se dau jos din farfuria zburătoare. Una dintre ele ține la piept un prunc pletos și cu barbă, pe care-l așază pe pământ, ca să-l găsească și să-l adopte o familie de oameni. Lucirea de cutezanță din ochii copilului arată că el este alesul, că el e cel care va stârpă hidra cu șapte capete a statului paralel, sau cel puțin se va face de râs încercând.

1987 – Agentul lui de legătură de pe planeta de origine îi pune o întrebare foarte dificilă: La cine ține mai mult? La nava-mamă sau la nava-tată?

1990 – Liviu Pleșoianu scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară în străinătate, pe teritoriul unui alt stat paralel.

1992 – Studiază la limba română schița “Puiul”, în care un pui de prepeliță este împușcat de securiști după ce află o serie de amănunte-cheie despre protocoalele dintre Servicii și procurori.

1994 – Vine momentul să-și facă buletin. Le cere extratereștrilor care l-au lăsat pe Pământ să-l ia înapoi în spațiu.

1998 – La majorat, Pleșoianu află adevărul despre el: a fost creat pe cale artificială, cu ADN luat de la Pleșu și de la Liiceanu, de unde și numele.

2001 – Mai mulți vecini de bloc îl roagă să renunțe la coadă, pentru că le aduce aminte de lipsurile și cozile de pe vremea lui Ceaușescu.

2005 – Liviu Pleșoianu simte nevoia să facă sport. Merge la o sală de forță. Medicii îi recomande să poarte o cămașă corespunzătoare.

2016 – Intră în Camera Deputaților, pe locurile rezervate minorității alpha-centauriene din România, care numără zeci de extratereștri răspândiți prin toate județele țării.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • De ce e mai coruptă stînga decît dreapta

  4 mai 2021

  Cine a furat mai mult: PDSR-ul lui Ion Iliescu în lungul și înverșunatul lui jaf din anii ’90 sau CDR-ul lui Constantinescu în haotica guvernare din anii 1996-1999? Cine s-a […]

 • Emasculata concepție

  4 mai 2021

  De ce se ratează complet partidele și politicienii așa-zis noi atunci când ajung la putere sau în apropierea ei? E o întrebare pe care uneori nici măcar nu vrem să […]

 • Un stîlpnic, nepereche

  27 aprilie 2021

  Seara trecută am visat că sînt regele Suediei și că-i înmînez premiul Nobel pentru literatură doctorului Ion Vianu, autorul cărții Între violență și compasiune, pe care, citind-o, am simțit că […]

 • Portretul președintelui la tinerețe

  27 aprilie 2021

  Cu ocazia vizitei în Parcul Văcărești, dar și cu alte ocazii, s-a putut observa că, în cei șase ani și ceva de mandat, Klaus Iohannis are, totuși, realizări. Aceste succese […]

 • Niște băieți

  27 aprilie 2021

  Planul Național de Redresare și Reziliență a fost un test tardiv pentru competența Guvernului Orban. Pe vremea aceea, ministru al Fondurilor Europene era Marcel Boloș. Economist și informatician, avea o […]