Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Petre Daea

Zoom Momente esențiale din viața lui Petre Daea

1949 – Vine pe lume Petre Daea. A fost un eveniment trecut cu vederea de autorități, pentru că Daea nu putea încă să vorbească și să-și expună teoriile despre lână și plăpumile care se pot face din ea.

1957 – Deși elev în clasa a doua, Petre Daea putea să scrie compuneri întregi cu oi pe dealurile de la marginea satului. Le cere părinților să-i mai cumpere niște mioare, ca să aibă și pentru virgule.

1968 – Petre Daea se pregătește intens pentru Bac. Studiază cu râvnă Baltagul și pregătește acest roman inclusiv pentru proba de matematică. Calculează la virgulă câte plăpumi s-ar putea face din lâna oilor lui Nichifor Lipan.

1969 – Petre Daea e foarte entuziasmat când aude că americanii au trimis un om pe Lână.

1985 – În anii crunți ai dictaturii comuniste, Daea îi îndeamnă pe români să nu fie obedienți și să nu se comporte ca niște oi. Dacă ne comportăm ca niște oi, autoritățile ne vor tunde ca să facă plăpumi din lâna noastră, știut fiind că această marfă e foarte căutată la export.

1989 – Petre Daea iese în stradă împotriva tiranului, înarmat doar cu o foarfecă de tuns oile. Descinde alături de alți revoluționari la o stână de lângă București și tunde toate oile fidele fostului regim.

1992 – NASA trimite în cosmos o înregistrare cu Petre Daea, în speranța că măcar extratereștrii vor putea să o înțeleagă.

2009 – În anii grei ai crizei economice, Petre Daea propune o soluție ingenioasă: toate oile de pe teritoriul țării să fie tunse, iar din lâna lor să facem sacouri Hugo Boss și alte produse de lux ale unor brand-uri pe care nu le deținem.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]

 • În satul lui Lae Chiorul

  5 iunie 2018

  Intră uliul pe fereastră după pui de ceas cu cuc, unde-i dusă țara noastră ce-a fugit din balamuc? Arz-o focul să o arză, pustiită de feciori, că părem un neam […]

 • Cu Curtea-n două luntri

  5 iunie 2018

  Frauda, minciuna și ipocrizia sînt fiicele cu handicap ale democrației, copiii ei problemă, născuți pe ascuns din relația vinovată cu natura umană. În democrație se fură și se minte, se […]

 • Bale carnavalului!

  5 iunie 2018

  Fanii îi cer lui Klaus Iohannis să ia PSD în brațe și să se arunce cu el din vârful istoriei. ”Ori la bal, ori la spital”, îi ordonă Andreea Pora, […]