Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Tudor Chirilă

Zoom Momente esențiale din viața lui Tudor Chirilă

1974 – Vine pe lume Tudor Chirilă, probabil cu autostopul, după ce s-a certat cu prietena lui și a plecat intempestiv de-acasă, spunându-i că nu vrea s-o mai vadă.

1976 – Într-o zi caniculară de august, o echipă de medici de la spitalul de copii Grigore Alexandrescu reușesc să îndepărteze chirurgical căciula de pe capul lui Tudor Chirilă. Se pare că artistul se născuse cu un fes pe cap, lucru binevenit în zilele geroase de iarnă, dar catastrofal vara, când ceilalți copii aruncau cu pietre în el pe motiv că e un ciudat.

1982 – La începutul clasei a doua, Tudor Chirilă scrie o compunere despre cum și-a petrecut vacanța de vară alături de o studentă din Onești pe care a cunoscut-o în timp ce făcea autostopul în drum spre Mangalia. Învățătoarea e dezamăgită de compunere, despre care spune că e naivă, plină de clișee și adresată mai degrabă adolescentelor de maxim 15 ani.

1983 – Deși la vârsta lui copiii încep să se bată din orice, Tudor Chirilă se dovedește extrem de pașnic. Mereu când se ceartă cu cineva, preferă să-și împacheteze repede un tricou și să plece la mare.

1989 – Tudor Chirilă e foarte surprins că elicopterul cu care Nicolae Ceaușescu a fugit de pe CC nu s-a îndreptat spre mare, unde probabil că dictatorul voia inițial să meargă pentru a uita de certurile intermonabile cu poporul.

1990 – Mineriada îl cam sperie de Tudor Chirilă, mai ales după ce află că minerii sunt deciși să ia la bătaie toate persoanele care au ochelari de hipster sau barbă de hipster. La televizor se anunță că ortacii lui Miron Cozma au găsit la sediul PNȚCD bani, droguri, mașini de scris vintage și căciuli de hipster.

2009 – Tudor Chirilă scrie o piesă despre cum pleacă intempestiv la mare la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, unde rămâne fără mașina parcată în fața hotelului și, din cauza regimului all inclusive, se îngrașă vreo cinci kilograme.

2010 – După despărțirea de trupa Vama Veche, Tudor Chirilă se gândește că poate a îmbătrânit și că ar fi cazul ca formația lui să se numească Paralia Katerini sau, cine știe, Băile Herculane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint