Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața lui Viorel Lis

Zoom Momente esențiale din viața lui Viorel Lis

1944 – Se naște Viorel Lis. Trupele naziste staționate pe teritoriul României se sperie teribil de micuțul cu privire libidinoasă venit pe lume la maternitatea din Zărnești și grăbesc retragerea. Mulți istorici sunt de părere că Viorel Lis a scurtat războiul cu șase luni.

1959 – Un elev retras, timid, adolescentul Viorel încearcă să uite de realitățile sumbre ale vieții cotidiene evadând în lumea fascinantă a păcănelelor. Devorează toate jocurile mecanice care-i pică în mână, dar ignoră cu încăpățânare aparatele recomandate de profesori. La finalul clasei a opta obține doar un dezolant căpșună-lămâie-lămâie și e nevoit să repete anul.

1962 – Adolescentul Viorel Lis se transformă într-un tânăr chipeș, cu alură de star de cinema. Un regizor important îi propune să joace rolul titular în Nosferatu, fantoma nopții. Lis refuză, pentru a se concentra pe păcănele.

1964 – Anii de facultate sunt niște ani nebuni pentru Viorel Lis. Venit în București, simte că toate sălile de jocuri mecanice sunt al lui. Din banii pe care-i câștigă la păcănele, Lis organizează petreceri fastuoase pentru prieteni și colegi.

1975 – Succesul la păcănele al lui Viorel Lis atrage invidia cuplului Ceaușescu. Tânărul Lis e persecutat politic și chiar închis. Iată ce spune fostul edil despre ieșirea din infernul concentraționar: ”M-am eliberat după ce le-am demonstrat judecătorilor că păcănelele nu sunt jocuri de noroc, întrucât contează foarte mult priceperea. Cum să vă explic, nu e ca la șah, unde poți să ai noroc să pici pe o strategie bună sau poți să nu ai. La păcănele contează enorm măiestria, experiența jucătorului. Există în acest sport, căci e un sport, maeștri imbatabili, care nu pleacă dintr-o sală de jocuri până când nu pierd tot.”

1989 – Viorel Lis este declarat în mod greșit mort la Revoluție, de o persoană care-l surprinde cumpărând pâine.

1997 – Devine primar al Bucureștiului. Din cauza obligațiilor edilitare, are tot mai puțin timp pentru păcănele. E surprins în numeroase rânduri privind în gol, tremurând necontrolat. Familia îl internează într-o clinică de dezintoxicare, însă fără niciun rezultat. Atunci când medicul îi recomandă un regim alimentar echilibrat, bazat pe legume și fructe, Lis cere mai multe detalii, întrebând dacă lămâie-pepene-căpșună o să-i facă bine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint