Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Momente esențiale din viața torționarului Alexandru Vișinescu

Zoom Momente esențiale din viața torționarului Alexandru Vișinescu

1925 – Vine pe lume Alexandru Vișinescu. Doctorul ca a ajutat la nașterea lui nu bănuia că la un moment rolurile se vor inversa și că, peste 30 de ani, va veni rândul lui să plângă imobilizat pe spate în timp ce Vișinescu se uită de sus la el.

1926 – Atunci când, la vârsta de un an, i s-a tăiat moțul, Vișinescu a ales simbolic de pe tăviță nu foarfeca, banii sau cartea, ci un deținut politic vizibil slăbit din cauza înfometării și a bătăilor zilnice.

1932 – Alexandru Vișinescu începe să meargă la școală. Se pare că doamna învățătoare a fost prima care i-a pus creionul în mână și l-a învățat să-i bată cu el pe deținuți peste testicule.

1962 – Ajuns în vacanță la Eforie Nord, Vișinescu nu înțelege de ce pe plajă se dezbracă toată lumea și nu doar persoanele care au complotat împotriva regimului. În plus, apa nu i se pare suficient de rece și de murdară.

1990 – Se alătură minerilor care au devastat centrul Capitalei, după ce află că aceștia au găsit la sediul PNȚCD droguri, valută, mașini de scris și foști deținuți politici.

2005 – Auzind că a fost directorul penitenciarului de la Râmnicu Sărat, doi adolescenți din troleibuzul 85 nu doar că nu-i cedează locul lui Vișinescu, dar îl trimit să stea dezbrăcat într-o secțiune a troleului friguroasă și plină de urină, la fel cum făcuse și el cu Ion Mihalache.

2007 – Vișinescu uită să încuie ușa de la boxă și cineva îi fură din beci toți deținuții politici pe care-i păstra pentru la iarnă.

2010 – Alexandru Vișinescu scapă ca prin urechile acului de atenția presei, după ce mai mulți jurnaliști agasează din greșeală un alt pensionar în maiou care ducea cu el o plasă.

2012 – În timpul manifestațiilor din Piața Universității, ia legătura cu alți foști torționari comuniști și organizează un protest spontan de susținere a jandarmeriei.

2013 – Ziariștii insistenți care sar cu întrebări la Vișinescu, blocându-i intrarea în imobil, îi explică fostului torționar că așa sunt vremurile și că nu fac decât să îndeplinească o funcție.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint