Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Monosprînceana lui Pleșu

Zoom Monosprînceana lui Pleșu

O poveste cu Pleșu m-a distrat săptămîna trecută. O tipă a scris că o cunoștință a ei a fost dată afară de la o librărie pentru că nu l-a recunoscut pe Pleșu, să-i facă discount, și ăsta a sunat la gașca lui de intelectuali bazați să o lucreze pe aia. Niște proști din presă au preluat povestea fără să o verifice și Pleșu s-a grăbit să explice că totul a fost o fabulație, ca să-și apere imaginea lezată. Nu, nu faptul că încă mai există idioți în presă care se reped la informație ca găina la muci fără să o verifice m-a distrat, ci că Pleșu își apără imaginea ca și cum i-ar păsa de ea. Ceea ce e absurd, cu monosprînceana aia.

Recunosc, nu l-am citit niciodată pe Pleșu. În principal, pentru că nu citesc chestii neamuzante. Și pentru că are monosprînceană. Nu am înțeles dacă vrea să fie ciclop – și are un ochi în plus – sau om – și are o sprînceană în minus –, dar nu am cum să ascult părerea unui cetățean atît de lipsit de spirit social încît nu poate să își dedice două minute pe lună, cu o pensetă între degete, ca să se transforme din babuin în om. Ține de respect față de societate și de restul semenilor să încerci să arăți ca un om. Ce ar putea să-mi zică un om care nu depune efortul ăsta minim de a se conforma la specie?

Acum, mulți or să spună că nu e frumos să mă iau de defectul fizic al cuiva. Ar fi așa dacă ar avea un neg pe față, cocoașă și genunchii invers. Dar e o chestie atît de mică și atît de ușor reparabilă, încît chiar trebuie să fii mega-nesimțit ca să supui publicul privitor la așa ceva. Alții or să spună că, dom’le, Pleșu e intelectual fin. E ocupat cu sferele înalte. Nu se coboară el la chestii lumești, de animal simplu, ca pensatul între sprîncene ca să nu mai arăți ca un mutant postapocaliptic. De parcă nu poți să le faci pe amîndouă. Oare dacă lui Pleșu îi rămîne leuștean între dinți, după o ciorbă, și-l scoate sau îl lasă acolo, că e intelectual ocupat de chintesența gîndirii și nu se pogoară spre asemenea ocupații lumești?

Aș vrea să știu clar care e limita lui Pleșu. Ce lucruri de om face și ce lucruri de om nu face, pentru că se consideră mult prea elevat. Pentru că unele chestii le face: s-a apucat să dezmintă că aia a fost dată afară din cauza lui. Deci ceva-ceva tot ține la imaginea sa, de nu vrea să pară meschin. Cu pensatul tufei de deasupra nasului ne-am lămurit. Dar oare Pleșu își taie unghiile? Sau e prea preocupat de sferele înalte? Dacă are o gaură în tricou, îl aruncă sau macrogîndirea lui nu e deranjată de estetica lumii materiale? Dacă se scorojește vopseaua de pe ușa de la baie a lui Pleșu, o revopsește sau consideră că funcționalitatea nu i-a fost știrbită și că ideea de ușă încă e pură, deci stratul de vopsea e irelevant? Mi se pare că e de datoria lui să ne lămurească, dacă tot a început cu dezmințirile.

Citeşte mai multe despre:

13 comentarii

 1. #1

  Articol amuzant si la obiect. Astept reactia broastei paroase.

 2. #2

  Urâţii vor urî.

 3. #3

  foarte bun articolul, asta e adevarul oricat de ofensati ati fi, trebuie sa te mai uiti si in oglinda indiferent de cine esti si ce faci/realizezi in societate.

  radu alexandru e singurul care scrie fara sa fie influentat de gloata de butthurts care se ofenseaza imediat cand cineva scrie ceva ce nu le e pe plac despre un subiect sau o persoana preferata lor. la fel s-a intamplat si cu articolul ala legat de parazitii, toti șușpengării dintre blocuri au sarit ca arsi cand a zis ceva de idolii lor :)).

 4. #4

  TU ești cel mai deștept, Radule. Ești suprem, multpreapizdos și supermegagigasuperior monosprâncenatului de Pleșu. Pe sistem turbo, se știe.

 5. #5

  Ce de hateri, Centaure…

 6. #6

  ba, problema nu e ca nu se sinchiseste de monospranceana ca e ocupat cu gandirea, ba chiar cred ca o considera cool sau ceva. Cu barba aia cred ca isi ocupa o ora pe zi, deci ar putea sa dea si deasupra nasului putin.

 7. #7

  Daca l ai fi cutit pe Pleșu, ai fi vazut ce înseamnă să scrii, ce este umorul, si ai mai fi descoperit cu cata măiestrie sunt satirizați cei care si justifică existenta atârnând de beregata oamenilor care sunt repere in ceea ce fac… dar dumnata citești probabil decat* benzi desenate, amuzante.

 8. #8

  Bine Centaure !Cam la fel ca si articolul de acum ceva timp cu Oana Pelea .Iar a sarit gasca de intelectuali care se ofenseaza cand te iei de cineva .Si asa e vara si plictiseala mare

 9. #9

  Ma uit cu stupoare ca romanii inca nu au inteles ce inseamna pamflet. Este ceva ce nu poti lua in serios. Sunt glume. Proaste sau bune sunt glume cretinilor. Multi retarzi in tara asta……

 10. #11

  Centaure, ai facut-o lata. Da ce trafic infernal, boss, parca a inceput scoala.

 11. #12

  Haaaa ha! Am ras cu pofta. Chiar daca imi place si Plesu si umorul lui…Pamflet sanatos si tonic. Merci

 12. #13

  Vaaai, dar ce-am mai râs! Mai mult de comentariile de pe feisbuc.
  După primul rând din articol începusem deja să mă întreb ce conțin comentariile. Îmi imaginam câteva păreri de genul celor de mai sus, dar nu chiar atâtea și chiar așa de înverșunate. Nu cred că e cazul aici să-i luăm apărarea. Asta ar trebui să facem când niște neică nimeni care ne mai și conduc emit păreri despre el.
  Eu cred că în cazul de față s-ar distra citind acest articol. Dacă nu a făcut-o deja. 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]