Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nemaipomenitele aventuri al lui Vergică Gălușcan-Păunescu, zis și Vaccinator

Zoom Nemaipomenitele aventuri al lui Vergică Gălușcan-Păunescu, zis și Vaccinator

Despre Virgil Păunescu, nume pe care și l-a ales atunci când începuse să se rușineze cu cel de Vergică Gălușcan, s-a mai scris. Am mai scris noi, a mai scris Libertatea, a scris un ziarist curajos din presa timișoreană și, probabil, or mai fi scris și alții, căci personajul merită întreaga atenție a presei. Merită și întreaga atenție a procurorilor și a celor care ar trebui să-i cerceteze pe procurorii care albesc dosarele infractorilor prezumați, doar că aceștia îl cam ignoră în ultima vreme. Cum l-ar ignora și presa, totuși, dacă nu s-ar băga singur în seamă și nu ar anunța noi și noi rezultate de excepție în lupta cu coronavirusul.

La începutul anului,

Virgil Păunescu anunța că „institutul“ Oncogen, pe care cu mândrie îl conduce, a început lucrul la vaccinul anti-SARS-CoV-2. În acea perioadă, Virgil Păunescu își dorea să obțină funcția de rector al UMF „Victor Babeș“ din Timișoara. Anunțul putea fi pus pe seama nevoii doctorului Păunescu de a câștiga voturile colegilor. Nu le-a câștigat, clasându-se pe locul al treilea. Dar asta nu l-a oprit pe Virgil Păunescu să continue să clameze că „institutul“ Oncogen lucrează la vaccin, a sintetizat vaccinul, a început producția vaccinului.

Ultima trăsnaie a venit săptămâna trecută când, pe pagina de Facebook a Oncogen, Virgil Păunescu a anunțat că și-a admisnitrat vaccinul anti-SARS-CoV-2 pe 14 și pe 28 aprilie și că vaccinul funcționează, pentru că, iată, el este sănătos.

Problema cea mai mare este că Virgil Pănescu nu a făcut cu adevărat un studiu clinic pentru dezvoltarea vaccinului și nici nu s-a expus infectării după administrarea așa-zisului vaccin. Este o mare minciună să spui că „vaccinul“ funcționează, atâta vreme cât subiectul Gălușcan nu a avut nici măcar contact cu vreo persoană infectată.

Oncogen nu este un „institut“

de cercetare acreditat conform reglementărilor în vigoare. Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu“din Timișoara a fost acreditat ca instituție în cadrul căreia se desfășoară activități de cercetare, dar nu are gradul de institut de cercetare. Oncogen este un centru de cercetare din subordinea SCJUT și nimic mai mult, având nivelul unui departament al spitalului.

Oncogen, Centrul de terapii genice și celulare în tratarea cancerului, a fost înființat între 2010 și 2015, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Valoarea proiectului a fost de 54.389.610 lei,iar Virgil Păunescu a fost manager de proiect.

În mod straniu, în timp ce se ocupa de acest proiect de amploare, cu o valoare financiară atât de mare, Virgil Păunescu se afla, de fapt, la București, fiind angajat al Administrației Prezidențiale, în calitate de consilier prezidențial pentru probleme de sănătate. Cum a manageriat domnia-sa proiectul, ce și cum a făcut să fie în ambele locuri în același timp, greu de spus. Mai mult, funcția de consilier prezidențial era și este incompatibilă cu cea de manager de proiect european. Dar nu ne mai împiedicăm acum în amănunte.

Încă de la înființare,

Oncogen funcționează în principal din proiecte europene în care fie este lider de proiect, fie este partener secundar sau terțiar. Parte din salarii și cheltuieli sunt plătite de către SCJUT, parte sunt acoperite din fondurile europene atrase. De aici și foamea de bani continuă a lui Virgil Păunescu, aflat mereu în căutare de fonduri pentru centrul-proiect pe care-l conduce și manageriază.

Așa se face, de exemplu,

că, deși Oncogen este specializat, cel puțin din nume, în cercetarea cancerului, nevoia îi împinge pe cercetătorii centrului să se ocupe de cu totul și cu totul altceva. cum ar fi ambrozia.

Pentru că acolo erau banii, Oncogen s-a băgat într-un proiect pentru dezvoltarea imunoterapiei specifice pentru tratarea pacienților alergici la ambrozie.

S-a mai băgat într-un proiect transfrontalier România-Serbia (ROSECAN), în valoare de 12 milioane de euro, din care Oncogen a primit trei milioane de euro. Și tot așa.

Dar, revenind la ambrozie, pe 6 mai anul acesta, Oncogen se lăuda că a dezvoltat un vaccin pentru a  combate alergia la ambrozie. De fapt, asta spunea numai titlul comunicatului de presă, pentru că nici măcar Virgil Păunescu nu poate minți chiar în halul ăsta pe bani europeni. Oncogen nu a dezvoltat niciun vaccin, ci doar a reușit să izoleze 11 din cei 12 alergeni aflați în componența polenului de ambrozie. De aici și până la dezvoltarea vaccinului este cale lungă, pe care cercetătorii de la Oncogen încă nu au pășit, că li se termină proiectul și ar fi nevoie de alți bani.

În 2009, pe când Păunescu

era consilier prezidențial, anunța cu mare pompă că România nu este nevoită să importe vaccinuri împotriva gripei AH1N1, pentru că va produce Institutul „Cantacuzino“cinci milioane de doze și aia e, am scăpat.

În fapt, Institutul „Cantacuzino“ modificase un vaccin împotriva gripei sezoniere, dar nu reușise să facă suficiente teste clinice pentru a demonstra că vaccinul Cantgrip este eficient cu adevărat împotriva AH1N1. Institutul „Cantacuzino“, deși avea autorizarea ANM pentru Cantgrip, autorizare obținută la presiunile consilierului prezidențial Virgil Păunescu, nu a mai apucat să producă cele cinci milioane de doze, pentru că i s-a retras licența care-i permitea producerea de vaccinuri.

Așadar, după eșecul cu vaccinul împotriva AH1N1, după minciuna cu vaccinul inexistent împotriva alergiei la ambrozie, Virgil Păunescu a lovit din nou cu vaccinul împotriva SARS-CoV-2.

Practic, în acest moment, acest vaccin nu este decât o fantezie în niște eprubete. Nu există niciun studiu clinic, nu există nici măcar primii pași pentru începerea testelor clinice.

Dar Virgil Păunescu insistă că vaccinul există și că funcționează. Ceea ce este un fals. Poate că există anumite substanțe sintetizate prin laborator, fără ca măcar cercetătorii de la Oncogen să fi studiat virusul pe viu, la microscop. Dar atât. Nu există nici măcar o dovadă că Virgil Păunescu și-ar fi administrat vaccinul cu pricina, d-apăi că el ar mai și fi eficient împotriva SARS-CoV-2.

Miza, însă, o reprezintă banii.

Virgil Păunescu insistă că România ar fi primit 1,5 miliarde de euro pentru a combate pandemia, dar din acești bani nu ajunge nimic la Oncogen. Numai că banii primiți de România de la UE, al căror cuantum nu este cunoscut încă, nu sunt destinați cercetării medicale și în niciun caz nu sunt destinați în mod special Oncogen. Sunt bani din care s-au achiziționat echipamente de protecție și aparatură mdicală ori medicamente, sunt bani pentru unele măsuri economice și tot așa. Pe nici un euro nu scrie că i-ar fi fost destinat lui Virgil Păunescu, iar asta doare.

Mai mult, Virgil Păunescu spune că Oncogen a fost selecționat de către OMS pe lista „institutelor“ care dezvoltă un vaccin anti-COVID-19.

Nimic mai fals. OMS nu a selecționat nimic. OMS a alcătuit o listă pe care s-au înscris mai multe entități care au anunțat, pe proprie răsoundere, că dezvoltă astfel de vaccinuri. Dar OMS nu-și asumă veridicitatea informațiilor și nici nu garantează că acestea sunt veridice.

Anunțul lui Virgil Păunescu i-a făcut pe unii să delireze, cum că geniile României sunt marginalizate de oculta mondială, că ne omorâm creierele de dragul străinilor și așamai departe. Din păcate, n-au intervenit până acum nici procurorii anti-fake-newsși nici specialiștii de la vreunul dintre balamucurile de renume din țară.

1 comentariu

 1. #1

  Cineva tot il baga in seama pe arlechin. Unul tot ca el, doar ca mai nociv pentru ca tine sub teroarea si amatorismul lui adminstrativ un oras intreg. Cand il baga in seama? Atunci cand cei doi se joaca si pun degetul pe harta institutiilor de la nivel local. Asa ca este maxim de urgenta interventia celor abilitati cu atributii in salubrizarea mediului public. Poate ii trezeste cineva sau ceva pe acestia din urma din somnul existential ce ia cuprins.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada căluților de lemn

  27 februarie 2024

  (După ce au condamnat la moarte rățuștele de plastic și ursuleții de pluș, funcționarilor de la Bruxelles li s-a pus pata pe căluții de lemn) Cucoanele betuțe din Bruxelles s-au […]

 • Onania educată

  26 februarie 2024

  Zece ani, Iohannis și-a lustruit bastonul de mareșal trîndav și arogant. A frecat iluzia neamțului mut, dar harnic, pînă cînd minciuna a țîșnit din cele două mandate ca un mare […]

 • Cum a băut prozatorul Ioan Groșan o palincă cu Baudelaire pe masa de operație

  20 februarie 2024

  După ce-a stat la mii și mii de mese, cu domni și domnișoare și dudui, văzîndu-se, lipsit de interese, pe-o masă, cu savanți la căpătîi, Ioan Groșan, sătul de sine […]

 • Adevăratul curaj

  19 februarie 2024

  Se zice că nebunia anihilează curajul, că îl transformă într-un biet simptom al bolii și că face din erou un pacient și atît. Viața, societatea, politica ar fi, de fapt, […]

 • Balada cucului pravoslavnic

  13 februarie 2024

  lui Grigore Leșe Aveam și eu o pîine și-un rus mi-a rupt coltucul și a fugit să pape un borș ucrainean, zicînd că-n Bucovina n-o să mai cînte cucul, c-a […]

Editoriale
 • Balada căluților de lemn

  27 februarie 2024

  (După ce au condamnat la moarte rățuștele de plastic și ursuleții de pluș, funcționarilor de la Bruxelles li s-a pus pata pe căluții de lemn) Cucoanele betuțe din Bruxelles s-au […]

 • Onania educată

  26 februarie 2024

  Zece ani, Iohannis și-a lustruit bastonul de mareșal trîndav și arogant. A frecat iluzia neamțului mut, dar harnic, pînă cînd minciuna a țîșnit din cele două mandate ca un mare […]

 • Cum a băut prozatorul Ioan Groșan o palincă cu Baudelaire pe masa de operație

  20 februarie 2024

  După ce-a stat la mii și mii de mese, cu domni și domnișoare și dudui, văzîndu-se, lipsit de interese, pe-o masă, cu savanți la căpătîi, Ioan Groșan, sătul de sine […]

 • Adevăratul curaj

  19 februarie 2024

  Se zice că nebunia anihilează curajul, că îl transformă într-un biet simptom al bolii și că face din erou un pacient și atît. Viața, societatea, politica ar fi, de fapt, […]

 • Balada cucului pravoslavnic

  13 februarie 2024

  lui Grigore Leșe Aveam și eu o pîine și-un rus mi-a rupt coltucul și a fugit să pape un borș ucrainean, zicînd că-n Bucovina n-o să mai cînte cucul, c-a […]

 • Pînă la capăt și pînă la ultimul centimetru

  12 februarie 2024

  Vom sprijini Ucraina pînă la capăt, a zis Joe Biden la Varșovia, pe vremea cînd își confunda doar un fiu cu celălalt, nu și pe președintele Macron cu defunctul președinte […]

bijuterii argint