* Cu șeful aflat sub control judiciar, cu probleme imense în conturi și cu management schimbat de câteva luni, grupul Mediafax răsuflă greu. Din ce în ce mai greu. Săptămâna trecută, cam în același timp cu demisia redactorului-șef de la Gândul și cu plecarea discretă a lui Cristian Tudor Popescu, au fost diminuate și salariile angajaților din grup, cu 10%. Până la urmă, e un semn că online-ul nu este, încă, acea miraculoasă sursă de venituri pe care o propovăduiau evangheliștii modelului în urmă cu câțiva ani. Iar modelul pe care s-a restructurat Mediafax Group după despărțirea definitivă de fabrica de bani numită PRO TV nu a fost, în nici un caz, unul câștigător.
Partea proastă e că, și dacă ar fi rămas lipit de PRO, grupul Mediafax n-ar fi performat mai bine. Pentru că, din momentul în care procurorii au dat de urma sistemului de căpușe și suveici care goleau conturile americanilor de la CME pentru a le umple pe cele ale lui Adrian Sârbu, ar fi fost mult mai greu, spre imposibil, să mai plătești vedetele Facebook-ului cu bani produși prin umflarea costurilor tuturor producțiilor PRO TV.
Mai greu de explicat este panta descendentă pe care au luat-o audiențele PRO TV în ultima vreme. Bani mai puțini s-or investi în producție, e drept, dar există prezumția că a dispărut căpușarea, deci producțiile postului au ajuns, de fapt, la costurile reale. Vocile invidioșilor spun, însă, că n-ar fi dispărut căpușarea, ci s-au schimbat doar căpușele. Măcar așa, în fața acționarilor, managerii actuali vor putea să pretindă că fostul trust de presă a decedat din cauza bolii Lime, nu din motive de fraudă și management defectuos.
* Dar nu numai angajații de la Mediafax au rămas cu salariile ciuntite, ci și cei de la Evenimentul zilei și Capital. Asta, în timp ce la TVR s-a instaurat săptămâna de lucru de patru zile, cu tăieri corespunzătoare din salarii. Lucrurile par din ce în ce mai grave și mai extinse, căpătând amploare de fenomen. Norocul tinerilor absolvenți de liceu că nu citesc presa și nu se uită la televizor, deci astfel de știri nu ajung la ei, permițându-le să se înghesuie din nou să dea admitere la școlile de jurnalism, producătoare de licențiați din ce în ce mai mulți pentru o industrie din ce în ce mai muribundă.
50 de vizualizări
Super articol !!!!!
Rid desi sint trist k articole voastre sint o mare insula de destepaciune intr o mare de prostie nationala. E ca un microscop scapat de sub control!multumiri!biiiiig fan