Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Noi, studenți și muncitori, ridicăm jocul la nori!

Zoom Noi, studenți și muncitori, ridicăm jocul la nori!

Nordsjaelland – ce adversar dat naibii! Numele echipei ăsteia din Danemarca, pe noi, ca latini, ne încurcă. E greu de scris și imposibil de pronunțat. De ce nu și-or fi zis Nordand sau măcar Copenhaga? Era mai simplu… O caznă mai mare decît cu danejii ăștia n-am mai pățit, zău, de cînd a erupt vulcanul ăla din Islanda, cu un nume și mai greu de reprodus! Nici nu vrem să ne amintim cum îl chema exact, bine că am scăpat cu viață… Bine-i și că „marinarii“ de la Farul pot cerceta liniștit Flora din Tallinn sau că – de ce nu? – percuționiștii de la Sepsi ar putea să bată la Aktobe. Flora sau Aktobe sună mai pe înțelesul nostru, parcă nu ți se limbă plimba-n gură, precum în cazul încercărilor venite din dificilul Nord.

Pentru a mima echidistanța, nu ne vom lua aici de numele adversarilor noștri din Europa, dimpotrivă, putem vorbi și despre denumirile echipelor noastre băștinașe. Ultima etapă fu un binevenit prilej. FCSB/Steaua, Farul și Sepsi, conferențiarele noastre, în mod legitim, și-au amînat partidele. Drept urmare, chiar în absența celor trei vedete, spectacolul din Superliga a continuat bine-mersi, prezentând cîteva capete de afiș. Ca păstrători ai tradițiilor multimilenare ale fotbalului pe aceste meleaguri, fraților, ne-am bucurat de cîteva meciuri de rezonanță națională, între niște echipe semnificative. Oțelul Galați – U Cluj, Poli Iași – Universitatea Craiova și – superbonus! – Rapid-Petrolul. Adicătelea s-au reîntîlnit „siderurgiștii“ cu „studenții“, la Iași s-au luptat studenții între dînșii și în Giulești s-a consemnat alt episod al eternei dispute între „feroviari“ și „găzari“. În cazul acestor meciuri de gală e deplasat să mai consemnezi și scorul. O singură întrebare se ridică, totuși, mică. Dom’le, cît de „studențești“ sînt sus-pomenitele echipe și cît de „muncitorești“ mai sînt celelalte? Metaforic vorbind, marele derby „studențesc“ din Copou a fost dintre Politehnica lui Chirică și Universitatea lu’ Olguța. Pare-se că și „șepcile roșii“ de la Cluj simt nevoia să se sprijine pe scăfîrlia marelui primar Emil Boc. Cît despre celelalte echipe muncitorești, stimați cititori, e mai bine să nu întrebați. Cititorii noștri sînt persoane educate, digitalizate, n-au nici o treabă cu muncitorii și săracii care mai rău îi încurcă pe bogați și pe administratorii publici.

Yes, fraților! Spre deosebire de alții, noi avem niște echipe de tradiție, cu nume simple, ușor de reținut și de pronunțat. Ce se află, azi, în spatele acestor ștampile, eheei, dragii moșului, asta e cu totul altă, lungă poveste… Important e să nu ne pierdem speranța. La o adică, dacă tot apăru Craiova în discuție, și Kaiserslautern era un nume dificil în anii ’80. Hai România!

1 comentariu

  1. #1

    Ca de obicei, FOARTE simpatic…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint