Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Noiembrie, ultimul fotbal

Zoom Noiembrie, ultimul fotbal

Iarna nu-i ca vara, nouă ne zici… În secolul 21 și în mileniul 3, ne-am deprins să apelăm la bancul cu iarna – iar n-am ajuns la Mondiale! În schimb, Planeta Fotbal ajunge abia acum la vorba clasicilor români. E primul Campionat de Fotbal care se dispută iarna. Cu mare grijă în alegerea cuvintelor, pentru a fi corecți politic și a nu leza specificul cultural din zonă, se tot spune că va fi o ediție „inedită“ sau, mai apăsat „controversată“. Chiar înaintea primului fluier, de la marea partidă Qatar-Ecuador, ediția asta a debutat într-un climat fără precedent (aici nu vorbim despre temperaturi) – cu suspiciuni legate de corupție, sclavie, nerespectatea drepturilor omului. S-ar zice că FIFA a luat numele Domnului Fotbal în deșert. L-a dus, păcătoasa, pe niște coclauri, acolo unde nici veselie de la bere nu e, iar cuplurile se îmbrățișează cu fereală, trebuie respectate niște reguli, nu-i așa… FIFA lui Infantino tot insistă să se dispute mai des turneele finale de World Cup. Astfel, adepții teoriilor conspirației pot găsi argumente. N-a fost o greșeală desemnarea țării-gazdă, ci, dimpotrivă, un plan. Pe modelul Jocurilor Olimpice, vom avea mai multe competiții atractive: Campionatul Mondial de Vară, ca din 1930 încoace, și Campionatul Mondial de Iarnă, precum e în Qatar, acum, pentru gazdele din fotbalul emergent. Un asemenea scenariu catastrofic ar însemna sfîrșitul lumii. E vorba despre o lume așezată, grație căreia (altă vorbă de lemn) fotbalul a cucerit lumea.

Dincolo de atîtea neliniști extra-sportive, avem șansa să ne bucurăm de încă un turneu final. Deși pariem doar la mișto, punem prinsoare că tot o echipă din Europa sau din America de Sud (adică tot din Lumea Veche a fotbalului) va pune mîna pe „Ciolan“, pe mult rîvnitul trofeu. La fel ca în ultimele ediții, vom ține tot cu Europa, cu patria noastră. Încă nu ne-am hotărît cu cine, mai vedem. Mea culpa, așa se cuvine – România noastră participă la acest turneu final printr-o întreagă echipă, nu doar prin președintele Răzvan Burleanu. De exemplu, selecționerul Edi Iordănescu, după meciurile amicale de foc cu Slovenia și Moldova, da, va urmări mai multe partide. Îl mai avem și pe Istvan Kovacs – sperăm să arbitreze cît mai departe, impecabil, nu ca-n campionatul intern. La CM 2022 din Qatar vom fi prezenți și cu un locotenent-colonel de jandarmi și cu un performant lot de personal auxiliar – însoțitoare de zbor, hostesses, bucătari, chelneri de pe navele de croazieră, ancorate în apele Golfului. Sîntem acolo!

Hai, să nu mai căutăm nod în papură acestui bizar turneu final! Va fi, probabil, ultimul Mondial, ultimul bal al măreților Messi & Ronaldo, jucătorii care au marcat ultimele trei cincinale, după cum remarcă întreaga Planetă Fotbal. Bucurați-vă de fotbal! Hai România!
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint