Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu le e rușine? Nu!

Zoom Nu le e rușine? Nu!

Cine stă să-i asculte numai pe N. Manolescu, pe V. Vosganian, pe tuțării lor din Consiliul Uniunii și pe avocata R. Popescu își poate închipui că un grup de scriitori, printre care și subsemnatul, a pus la cale distrugerea Uniunii. Dar că ei, N.M. și ceilalți, se luptă din greu să păstreze USR pe linia de plutire așezîndu-și pieptul în calea torpilelor lansate la tribunale de membrii acestui grup care vor să-i lase pe scriitori fără utilitatea publică a USR, adică fără sporul de pensie pe care îl primesc de la stat, fără indemnizația de merit și, în general, fără nimic!

Or, lucrurile nu stau deloc așa. N.M. și V.V., reprezentați de pomenita avocată R. Popescu, sînt cei care i-au dat în judecată pe membrii grupului în urmă cu cinci ani. Mai întîi V. Vosganian l-a dat în judecată pe subsemnatul și pe alți confrați la Judecătoria Sectorului 1. De ce? V.V. mi-a spus atunci că a făcut asta fiindcă vreau să-i iau funcția.

A urmat o puzderie de acțiuni ale acelorași, cele mai multe la Judecătoria Sectorului 1, împotriva lui Dan Mircea Cipariu, a lui Florin Iaru și a mea. În toate aceste acțiuni, N.M. și V.V. se pretindeau unul președinte și celălalt vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor. Adică au indus în repetate rînduri în eroare curțile care au judecat dosarele înaintate de ei, în pofida faptului că membrii Grupului au cerut de fiecare dată să fie verificată calitatea pe care și-o atribuiau cei doi.

Atunci cînd N. Manolescu și V. Vosganian au cerut separat la tribunal să le fie recunoscută calitatea de președinte și de vicepreședinte ai USR, temîndu-se probabil că se vor găsi judecători care să-i întrebe pe ce temei se adresează Justiției, cererea lui V. Vosganian a fost refuzată prin sentință definitivă. Cererea lui N. Manolescu n-a ajuns încă la o sentință definitivă. Așadar, și în aceste cazuri, nu noi ne-am adresat Tribunalului, ci N.M. și V.V., care ne acuzau, în schimb, pe Dan Mircea Cipariu, pe Florin Iaru și pe mine, că am fi procesomani. V. Vosganian a continuat însă să se recomande drept vicepreședinte al USR, chiar și după ce a primit sentința că nu e ce se pretinde.

Aceste acțiuni au culminat atunci cînd N. Manolescu, pretins președinte al USR, reprezentat de aceeași avocată R. Popescu, a cerut Judecătoriei Sectorului 1 să admită că USR a fost înfiinţată şi recunoscută ca persoană juridică română de utilitate publică prin Decretul nr. 267/1949. Cererea lui a fost respinsă la Judecătoria Sectorului 1 și ulterior de Judecătoria București, prin sentință definitivă. Asta nu l-a împiedicat pe V. Vosganian să scrie pe site-ul Uniunii Scriitorilor că noi, membrii Grupului de Reformare a Uniunii, vrem ca Uniunea să-și piardă utilitatea publică, adică să-i lipsim pe scriitori de suplimentul de pensie și de indemnizațiile de merit.

Acum cinci ani l-am întrebat pe V.V. dacă nu-i e rușine să mă dea în judecată. L-aș întreba din nou: nu-i e rușine să mintă că noi sîntem de vină pentru ceea ce au făcut la tribunal în numele Uniunii Scriitorilor el și N. Manolescu, reprezentați de avocata R. Popescu? Nu-i e rușine ca, în timp ce face pe liberalul, să tot pretindă că Uniunea Scriitorilor a fost înființată în 1949 printr-un decret comunist, fiindcă așa îi pică lui bine? Dar cum sînt convins că nu-i e, n-are rost să-l întreb.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

 1. #1

  Suplimentul de pensie și de indemnizațiile de merit ale scriitorilor aduc foarte mult cu pensiile speciale! Le-ar mai trebui un OSCAR.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Norocul rîmă-n soarele cu pete

  13 aprilie 2021

  Norocul rîmă-n soarele cu pete precum un porc umflat cu diamante, cum l-aș ademeni-n vîrtej și pante spre cocinile sfinte să se-mbete, frică îmi e să nu ne creadă plante […]

 • Boala băncii nebune

  13 aprilie 2021

  România a împrumutat săptămîna trecută 3,5 miliarde de euro de pe ceea ce Guvernul numește „piețele externe“. Aceste piețe puteau să fie și interne, fiindcă ele reprezintă, de fapt, băncile-mamă […]

 • Prizonierii lui 5%

  13 aprilie 2021

  936.864 de români au votat, în decembrie 2020, cu alianța USR-PLUS pentru Senat și 906.965 de cetățeni români au votat cu alianța USR-PLUS pentru Camera Deputaților. Nici măcar 5% din […]

 • Rugăciunea preafrumoasei blondine către jandarmul călare pe situație

  6 aprilie 2021

  Motto: ,,Nu pot, nu pot, fată mare, Că mi-e murgul slab de șale“ Stimată și iubită, în veci, Jandarmerie, te rog să-mi pui cătușele și mie. Și fiindcă disperarea mă […]

 • Miracolul prostiei românești

  6 aprilie 2021

  Pentru o clipă s-ar fi putut crede că Iohannis revine din lunga stare vegetală, că transformarea dulapului în om, pe care alchimiștii au negat-o veacuri la rînd, se petrece chiar […]