Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu te mai dezbate singur, Klause!

Zoom Nu te mai dezbate singur, Klause!

E fascinant cum tema dezbaterii între prezidențiabili s-a restrâns la “cine vrea dezbatere e cu Veorica-PSD, iar cine nu vrea e împotriva comuniștilor”.

Atât de simplu.

Probabil că se poate face foarte ușor un ghid cu acest românism: în câți pași transformi o temă de discuție într-o luptă împotriva comuniștilor.

Klaus Iohannis a dezbătut cu Victor Ponta și știm ce a ieșit. Și i-a dat un interviu lui Claudiu Pândaru în aceeași campanie și a ieșit “ghinionul”.

Acolo au început și acolo s-au încheiat dezbaterile și interviurile lui Iohannis. Atunci și doar atunci s-a mai putut discuta în contradictoriu cu Iohannis.

Nu interesează pe nimeni programul unui Iohannis sau al unei Viorici dintr-un motiv foarte simplu: sunt vorbe de la un capăt la altul, un amestec banal de promisiuni, limbaj de lemn și rumeguș al tranziției.

Jignitor din partea lui Iohannis a fost nu neapărat refuzul dezbaterii cu Dăncilă, în sensul în care Dăncilă l-ar fi chestionat. Jignitoare a fost atitudinea față de jurnaliști în tot acest timp: stați voi liniștiți, cu o întrebare sau două în cioc, ați lăsat întrebarea, ați plecat, altul la rând.

Nu poți să discuți despre nimic în felul acesta. E doar o înșiruire de vorbe ale președintelui care de cele mai multe ori nu au nici o legătură cu întrebările.

Aroganța președintelui se regăsește totuși turată la maximum în altă parte: în atitudinea de om picat din cer, mântuitor al poporului împotriva PSD. Atâta ură, atâta dispreț, atâta sinceritate în aceste porniri rar s-au mai văzut. Da, sinceritate, să ne gândim la curvele ajunse, la bătrânețe, să frece podelele bisericilor în rugăciuni. Sau cum să interpretezi ura asta venită din partea unuia care în 2009 se întâlnea cu Geoană, cu Tăriceanu și cu Varanul, acceptând să fie propunerea lor de premier?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Ata ete cu parvenitzii ! Tzepari pana la moarte (Becali Ghe., V. V. ponta, Poc Boc, Firea, VOlgutza, Pascu, Base, Halaicu eettcc.)

 2. #2

  Bun @

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]