Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Nu te mai dezbate singur, Klause!

Zoom Nu te mai dezbate singur, Klause!

E fascinant cum tema dezbaterii între prezidențiabili s-a restrâns la “cine vrea dezbatere e cu Veorica-PSD, iar cine nu vrea e împotriva comuniștilor”.

Atât de simplu.

Probabil că se poate face foarte ușor un ghid cu acest românism: în câți pași transformi o temă de discuție într-o luptă împotriva comuniștilor.

Klaus Iohannis a dezbătut cu Victor Ponta și știm ce a ieșit. Și i-a dat un interviu lui Claudiu Pândaru în aceeași campanie și a ieșit “ghinionul”.

Acolo au început și acolo s-au încheiat dezbaterile și interviurile lui Iohannis. Atunci și doar atunci s-a mai putut discuta în contradictoriu cu Iohannis.

Nu interesează pe nimeni programul unui Iohannis sau al unei Viorici dintr-un motiv foarte simplu: sunt vorbe de la un capăt la altul, un amestec banal de promisiuni, limbaj de lemn și rumeguș al tranziției.

Jignitor din partea lui Iohannis a fost nu neapărat refuzul dezbaterii cu Dăncilă, în sensul în care Dăncilă l-ar fi chestionat. Jignitoare a fost atitudinea față de jurnaliști în tot acest timp: stați voi liniștiți, cu o întrebare sau două în cioc, ați lăsat întrebarea, ați plecat, altul la rând.

Nu poți să discuți despre nimic în felul acesta. E doar o înșiruire de vorbe ale președintelui care de cele mai multe ori nu au nici o legătură cu întrebările.

Aroganța președintelui se regăsește totuși turată la maximum în altă parte: în atitudinea de om picat din cer, mântuitor al poporului împotriva PSD. Atâta ură, atâta dispreț, atâta sinceritate în aceste porniri rar s-au mai văzut. Da, sinceritate, să ne gândim la curvele ajunse, la bătrânețe, să frece podelele bisericilor în rugăciuni. Sau cum să interpretezi ura asta venită din partea unuia care în 2009 se întâlnea cu Geoană, cu Tăriceanu și cu Varanul, acceptând să fie propunerea lor de premier?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Ata ete cu parvenitzii ! Tzepari pana la moarte (Becali Ghe., V. V. ponta, Poc Boc, Firea, VOlgutza, Pascu, Base, Halaicu eettcc.)

 2. #2

  Bun @

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]