Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O ciozvârtă pentru Dicky

Zoom O ciozvârtă pentru Dicky

Rareș Bogdan e mut ca o lebădă scandalagioaică. Din când în când își mai amintește cum urla la telespectatori, mai scoate capul de sub așternuturile de mătase, mai rage ca un leu care a călcat pe o tufă de trandafiri, după care reintră într-o muțenie strategică.

Căci degeaba se zbate, degeaba se agită, fiindcă nici una dintre taberele – din ce în ce mai multe – din partid nu-l bagă cu adevărat în seamă. De când a demonstrat că din lingăul perfect se poate transforma, foarte rapid, în trădătorul suprem, Rareș nu prea mai are căutare. Nici unul dintre oamenii cu ceva putere în PNL n-ar vrea să rămână cu fesele uscate tocmai când îi e lumea mai dragă și să-l vadă pe Rareș „Humidor“ Bogdan că prestează la adversar.

Viitorul, mereu luminos până de curând, pare din ce în ce mai nesigur. Suntem în septembrie, până la anunțarea listelor pentru alegerile pentru Parlamentul European mai sunt mai puțin de opt luni, iar Dicky nu e sigur că mai prinde un loc bun pe liste. Nici președintele Iohannis și cu atât mai puțin Ludovic Orban nu mai pot influența ordinea pe liste, iar cei care decid de data asta nu au motive reale să-l favorizeze pe bufon.

Bode, care a fost retras strategic tocmai pentru a se ocupa de partid, încă îl ține aproape pe Silviu Mănăstire, un om care nu l-a iubit niciodată pe Dichisit. Dar Mănăstire este cea mai mică problemă a fostului deschizător de listă al PNL-ului pentru europarlamentarele din 2019. Mai multe grupări, pe care  Rareș le-a călcat pe bătături când se simțea în puteri, i-ar vrea capul. Inclusiv o mare parte a grupării ardelene, care nu poate să-l înghită. Omul nu cotizează la partid, nu scoate bani din buzunarul de deputat european, iar contributorii externi pe care i-a dirijat spre trezoreria PNL s-au oprit, cei mai mulți, pe drum, în stația DNA. Și nu doar că n-au mai ajuns cu cash-ul în vistierie, dar au început să lase și înscrisuri și înregistrări prin birourile procurorilor.

Or, printre urmașii Brătienilor, ai Măgurenilor și Băseștilor nu există păcat mai mare decât să aduci la sediul central lăzi cu sifoane pentru procurori. Poți să umpli partidul cu securiști, poți să faci aproape orice, dar să nu trimiți în fața miniștrilor și a ordonatorilor de credite indivizi împănați cu tehnică.

Rareș, care a refuzat, încă din toamna lui 2019, toate propunerile de ministere care i s-au făcut, păstrându-și virginitate administrativă pentru momentul victoriei finale, care n-a mai venit, se zbate acum să prindă un loc printre primii cinci candidați la europarlamentare. Pentru că mai jos de atât nu se știe dacă se și intră în PE. Doar că primii cinci, în condițiile astea, sunt alții. Mai vechi în partid, mai hârșâiți în politică, mai discreți și mai maleabili.

E posibil ca pentru Rareș Bogdan să fi fost ultima vacanță de vară ca europarlamentar. Și ar fi păcat, că la cheltuielile pe care le are în vacanțele lui, nu-și permite să rămână fără coledzi european.

Dar nu e totul pierdut. La o adică, poate-și face o casă de modă, o colecție de batistuțe, își mai expune soția aproape goală pe Instagram, își face cont pe OnlyFans… Soluții se găsesc mereu chiar și pentru curtezanele bătrâne.

1 comentariu

  Adaugă un comentariu

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
  Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

  Editoriale
  Editoriale
  bijuterii argint