Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi banală din viața Laurei Codruța Kövesi

Zoom O zi banală din viața Laurei Codruța Kövesi

7,15 – Kövesi se trezește brusc dintr-un vis ciudat. Se făcea că vorbea cu cineva și, lucru inedit, acea persoană nu era de la HotNews sau ziare.com. O senzație stranie o cuprinde. Oare ce spun oamenii care nu sunt de la HotNews sau ziare.com, atunci când vorbești cu ei în realitate? Cum te-nțelegi cu ei? Ce faci dacă îți spun chestii pe care tu nu vrei să le zică de față cu tine, pentru că tu o să fii nevoită să dai un răspuns sau măcar să ai o reacție la afirmațiile lor?

9,35 – În drum spre birou, coșmarul devine realitate. Chiar vorbește cu cineva care nu-i nici de la HotNews, nici de la ziare.com. În fața blocului, un cetățean o întreabă cât e ceasul. Kövesi îi spune, cu o voce stinsă, că are dreptul să nu răspundă și-l roagă să o lase să-și facă treaba. Pleacă mai departe. Nu înțelege de ce era așa de inconștient cetățeanul. Nu-i e frică și lui de pușcărie?

13,30 – Ora prânzului. Își ia un antricot de vită de la cantina de lângă DNA și, ca de obicei, vrea să știe ce fapte de corupție a comis animalul de la care provine carnea. Bucătăreasa inventează pe loc ceva confuz despre niște afaceri cu fân.

15,15 – Își ceartă subordonații pentru ineficiență. Dintre politicienii corupți care au fost condamnați definitiv și și-au ispășit pedeapsa, 20% mai sunt acum la pușcărie. E jenant. Ce s-a întâmplat cu restul? De ce au scăpat?

21,30 – Își încheie ziua cu un film. E o comedie romantică cu happy-end, despre un el și o ea care nu se plac la început, dar până la urmă ajung împreună și, după ce comit niște fapte minore de corupție, ajung la pușcărie, unde trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.

2 comentarii

 1. #1

  Catavencii ! Unde sunteti bai baieti? Ce ati fost si ce ati ajuns! Din ce in ce mai slab , pacat. Nu mai cumpar revista de vreo 3 luni si de azi sterg si din lista de bookmarkuri sit-ul vostru.Poate dupa ce dati faliment o sa aflati ca inregimentarea politica ( indiferent de tabara ) nu aduce audienta.

 2. #2

  Mihai, du-te si rumega niste fan si inregimenteaza-te tu in ce partid sau non-partid vrei. Sa fii fericit si sa nu uiti sa spui usor: Muuuuuuuu!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]