Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi banală din viața lui Mihai Tudose

Zoom O zi banală din viața lui Mihai Tudose

8,30 – Buimac de somn, Mihai Tudose merge la baie ca să-și dea cu niște apă rece pe față. Brusc, își amintește că nu-i o idee bună. Dacă se udă, o să i se încrețească pielea și mai tare.

9,15 – Iese pe ușă ca să meargă la Guvern. Soția îl oprește în ultimul moment și-l întreabă unde crede că pleacă el cu fața aia așa de șifonată. ”Dă-o-ncoa s-o calc puțin.” Zece minute pierdute de pomană, pentru că-n afară de niște cute de pe obrazul drept nu se îndreaptă nimic.

11,15 – Întâlnire cu un reprezentant al Băncii Mondiale. Îi mărturisește că nu are încredere în bănci, pentru că a avut cont la o bancă și, după o noapte în care a băut în oraș până la șase dimineața, s-a trezit că nu mai are deloc bani în cont, deși nu-și amintește să fi umblat la ei.

13,10 – Își ia o mică pauză la prânz. A obosit să tot fie ciudat toată dimineața. Rămas singur în birou, se lasă pe spate și începe să citească ziarul, însă e oricând pregătit să îndese în gură câteva pagini mustind a cerneală în caz că intră cineva peste el.

14,45 –  Un telefon de la Dragnea. Președintele partidului îl întreabă dacă a vorbit serios apropo de chestia cu înălțimea. Chiar consideră că e important în viață să fii mai înalt decât cineva? În fond, nu-i vina lui că e mai micuț. El a făcut ce-a putut. Și-a lăsat mustață, de exemplu. Dacă rezolva ceva trăgându-se de picioare, se trăgea, dar ce să facă? Drept răspuns, Tudose mormăie ceva neinteligibil și spune că nu vorbește cu piticii decât după cinci după-amiază, pentru că-l amuză proporțiile lor mici și nu vrea să fie distras de la muncă. Lacrimi se preling încet pe obrajii lui Dragnea, scăldând hamsterul într-o ploaie sărată.

17,40 – Are o întâlnire cu reprezentanții FMI. Cere niște bani împrumut până la salariu, dar negociatorul-șef îl refuză. Ultima oară, Tudose i-a dat pe toți pe băutură.

22,30 – Ajuns acasă, deschide televizorul ca să urmărească un program umoristic. Vrea să-și mai descrețească fruntea. Din păcate, însă, toate glumele-s despre el, așa că Tudose merge la culcare cu aceeași față încrețită, cu care trebuie să o ia de la capăt a doua zi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]