Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi banală din viața lui Moise Guran

Zoom O zi banală din viața lui Moise Guran

7,20 – Deschide ochii într-o societate măcinată de lene și corupție. Oare azi cum e vremea afară? Apropo: vrea și el o țară ca afară.

8,10 – La micul dejun, e curios ce-i rezervă ziua de azi. Scoate din portofel o bancnotă de 20 de dolari și o împăturește de mai multe ori, pentru a vedea ce prezice.

10,00 – E prima lui zi de protest față de inițiativa statului de a mări acciza la carburanți, așa că trebuie să ia metroul. Dar de unde? Întreabă la un chioșc de ziare și vânzătoarea îi arată o căsuță fără uși deasupra căreia veghează, singuratică, litera M. Care-i faza? De ce e acolo un M de la Moise? Șefii Metrorex vor deja să câștige la capitolul imagine de pe urma asocierii cu el?

10,30 – OK, se pare că metroul e undeva sub pământ. Nu-i bine. ”Dacă voiam să merg pe sub pământ, mă făceam miner”, se gândește Moise. Atunci când se închid ușile, Moise Guran știe că nu mai are scăpare. Se uită îngrozit în jurul lui. Niciodată n-a mai văzut atâția oameni fără spirit antreprenorial la un loc.

14,00 – Se gândește la o soluție revoluționară pentru transportul în comun din București. În loc să meargă pe sub pământ, metroul ar putea merge pe la suprafață, unde să fie alimentat cu energie solară. Dar cum să-l aducem sus? Poate că n-ar fi rău să apelăm la mineri, care să scoată minereul de metrou din subteran.

16,30 – Se gândește cu groază că iar trebuie să meargă cu metroul. Iar sub pământ, iar se-nchid ușile. Cine l-a pus să anunțe protestul? Acum trebuie să intre în acel sicriu umblător și să gonească prin subteranele Bucureștiului. Nu mai bine spune că toată chestia cu protestul a fost o glumă? Ah, nu. Nimeni nu l-ar crede, toată lumea știe că n-are umor.

18,10 – Soluția salvatoare îi vine în minte abia când iese din birou. N-o să meargă acasă cu metroul, ci cu un mijloc de transport comod, personal, care nu te claustrează la zece metri sub pământ. Și nu, nu o să observe nimeni că nu s-a ținut de cuvânt.

18,45 – ”Vă salut, domnule Mîndruță, tot respectul”, îi spune un bătrân vesel, dându-se la o parte din calea bicicletei. Moise e mulțumit, i-a funcționat planul.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]