Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi normală din viața Gabrielei Firea

Zoom O zi normală din viața Gabrielei Firea

7,20 – Ceasul deșteptător sună timid, dar Gabriela Firea continuă să doarmă. De pe un perete o veghează carpeta cu Răpirea din Serai, cea care a inspirat-o pe doamna primar să facă și prin București benzi speciale pentru cai, astfel încât astfel de gesturi romantice să fie posibile în continuare, în ciuda blocajelor din trafic.

8,05 – Văzând că Firea tot nu a deschis ochii, Florentin Pandele se hotărăște să o trezească cu un gest romantic. Dă pătura la o parte și începe să-i taie unghiile de la picioare.

9,30 – Tocmai a luat micul dejun. Firea iese din casă, urcă pe bicicletă și merge așa până la poartă, acolo unde o așteaptă un SUV cu șofer.

10,45 – Trece pe lângă stația de metrou Ștefan cel Mare. Își dă seama că metroul e cea mai importantă invenție a secolului XXI și că poate n-ar fi o idee rea să se bage metrou și la sate. Și nu doar la sate. Sunt niște stâne prin Bărăgan care ar putea fi legate prin linii subterane de metrou, ca să ajungă ciobanii mai repede cu cașul, ursa și merindele de la o stână la alta.

14,15 – Ședință la Primărie. Propune să se demoleze mai multe clădiri de patrimoniu pentru a se construi în locul lor niște clădiri de patrimoniu nou-nouțe.

15,20 – Vrea să înființeze niște benzi speciale pentru autobuze, orice ar fi autobuzele, aceste vehicule de care doar a auzit, pentru că atunci când merge prin oraș cu mașina nu stă să caște gura pe geam, ci se gândește la problemele comunității.

18,00 – Termină programul de lucru. În doar două ore și jumătate va fi acasă, în Voluntari, pentru că azi se circulă chiar OK în București.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]