Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O zi normală din viața ministrului Liviu Pop

Zoom O zi normală din viața ministrului Liviu Pop

7,00 – Sună ceasul deșteptător. N-are nici un efect. Tot ce face e să-l trezească din somn.

7,30 – Liviu Pop deschide la pagina 45 manualul de făcut cafea. Vrea să-și facă o cafea la ibric. Roagă pe cineva să-i citească instrucțiunile, deoarece conțin și litere mai dinspre finalul alfabetului, la care n-a ajuns încă.

9,00 – Ajunge la birou pe jos. Începe să scrie la un manual de sport despre mersul piticului, inspirat chiar din această experiență.

12,00 – Pauză de prânz. Cere la cantina Guvernului acel preparat pe care i l-au recomandat în ultimul timp toți oamenii cu care a intrat în contact: gramatică pe pâine.

14,15 – E anunțat că nu-s bani la buget pentru tipărirea de manuale noi. Liviu Pop se gândește la o soluție salvatoare: ce-ar fi să introducem, ca materie obligatorie în școala generală, Mașina de spălat, iar elevii să învețe după manualul Mașinii de spălat?

16,00 – Propune ca limba română să fie considerată limbă străină, în timp ce limba maternă o să fie limbra română cu greșeli. Nimeni din minister nu-i înțelege propunerea, pentru că plină de greșeli.

17,15 – Niște subordonați îi pun la îndoială competența ca ministru al Educației. Liviu Pop le spune că pentru funcția asta îl recomandă anii petrecuți în sistemul de învățământ, ca elev.

19,00 – După o zi lungă de muncă la Guvern, ajunge acasă. Pe drum, se gândește că poate elevii n-ar trebui să învețe la școală după un manual, ci după un automat, pentru că suntem în secolul 21.

21,15 – Se uită la un film subtitrat de pe HBO. Își dă seama că trebuie să învețe urgent engleza, altfel are de reținut toate literele alfabetului, ceea ce nu e tocmai OK, pentru că limba engleză e una singură, pe când literele sunt vreo douăzeci și ceva.

1 comentariu

 1. #1

  Acest puţopalmist jalnic a vândut FSLI guvernului boc în 2010. Q.E.D.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]