Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Oana Zăvoranu (pericol public),despre Florin Cioabă: „Nu înțeleg cum pirandele făcătoare de minuni n-au reușit să-l salveze.”

Zoom Oana Zăvoranu (pericol public),despre Florin Cioabă: „Nu înțeleg cum pirandele făcătoare de minuni n-au reușit să-l salveze.”

Gen Narcisul sălbatic

Mihai Trăistariu (el însuși): “Mă pozez în toate oglinzile pe care le întîlnesc. Se numește… Narcisism. Da… Știu… Mă iubesc din ce în ce mai mult în ultima vreme! Te pui cu dragostea?!”(Facebook, 15 august)
Fii atent, însă, că dacă te iubești singur prea mult, am auzit că poți să orbești. Dar partea bună e că cică îți crește păr în palmă. Pe care îl poți folosi la următorul transplant de păr, evident.

Gen Fecioara Maria în acțiune
Fuego (fiul mamei sale):
“Acum cîțiva ani, eram la un picnic cu prietenii. Vremea era frumoasă, soarele zîmbea pe cer, așa că ne-am hotărît să ne mai destindem puțin, ieșind la iarbă verde. La un moment dat, o neobișnuită rafală de vînt și ploaie și un nor negru-negru au întunecat pădurea. M-am uitat spre cer și am văzut foarte clar în acel nor silueta Fecioarei Maria cu Iisus. După ce s-a înseninat, mi-am întrebat amicii dacă au văzut și ei acele forme. Mi-au spus că nu.” (wowbiz.ro, 15 august)
Normal că nu le-au văzut. Ei n-au mîncat din ciupercile alea colorate, cu bulinuțe, pe care le-a găsit Fuego prin pădure.

 

Gen Diva se dezlănțuie

Mihaela Rădulescu (o femeie simplă, omenească): „Zîmbesc, căci nu mă puteți atinge. Am un scut de zîmbete, de împliniri, de oameni dragi, de prieteni statornici, de iubire și fiori… Puteți avea și voi, dar nu vă pot împrumuta scutul meu. Nimeni nu poate. Din păcate, acesta se construiește în timp, cu migală de chinez, cu iubire de mamă, cu bunătate de înger, cu emoții de femeie, cu bucurii simple, omenești”. (Facebook, 18 august)

Nu știu dacă scutul de zîmbete respinge ceva, dar scutul de metafore kitschoase și pseudo-intelectuale ne respinge în ultimul hal. Pe de altă parte, înțelegem că e bine spre foarte bine, deci am vrea și noi scuturi de-astea, Mihaela. Că zîmbete avem și noi. Dar scuturi – pula!

 

Gen Civilizația eufemismului

Oana Zăvoranu (pericol public),despre Florin Cioabă: „Nu înțeleg cum pirandele făcătoare de minuni n-au reușit să-l salveze.” (wowbiz.ro, 18 august)

Sincer, nici noi. Dar important e că niște pirande au reușit s-o fraierească pe Zăvoranca. Iar asta spune multe despre ce poate să facă un țigan viu.

 

Gen Rîdem, vorbim, dar nu părăsim incinta!

Corneliu Vadim Tudor (analist semne cerești): „Mă aflam cu copiii într-un restaurant din Brașov, la masă, cînd a venit către mine o tînără, care m-a rugat să fac o fotografie cu ea. Apoi, tînăra mi-a spus că a filmat pe Tîmpa, cu telefonul mobil, pe cer, niște formațiuni luminoase bizare, și i-am zis că o să fie o moarte… Cine știe ce semne ne dă cerul cînd se prabușesc astfel de copaci falnici?” (RTV, 18 august)
În caz că nu ați înțeles din context, copacul falnic e Cioabă. Și moartea lui a fost atît de cutremurătoare pentru Vadim încît s-a schimbat cerul, planeta s-a cutremurat și culori ciudate au început să urle la el din pereți. Mă rog, s-ar putea să fi fost și de la pastile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint