De prea multe ori echidistanța jurnalistică înseamnă jumătatea distanței dintre adevăr și prostie, în ideea că, poziționându-te de partea adevărului, ar însemna că nu ești imparțial. Păi, ce-o să spună prostia? Pe bună dreptate o să te acuze de subiectivism.
Încă nu am văzut jurnalistul care să stea de vorbă cu Ludovic Orban și să-i spună că nu are deloc dreptate când contrazice Curtea Constituțională în privința carantinei sau a altor restrângeri de drepturi făcute altfel decât prin lege adoptată în Parlament.
„Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi.
(1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege (…).“
Pentru oamenii cu mai mult de o linguriță de creier e limpede că Orban face pe prostul. Pentru alții e de-a dreptul prost și atât. Spre exemplu, pentru judecătorul Curții, Daniel Morar, care-l face prost pe față pe Orban, spunând că în momentul în care premierul îndeamnă oamenii să nu respecte deciziile Curții e într-o mare eroare. Din simplul motiv că deciziile CCR nu se adresează cetățenilor.
Este a doua decizie a Curții care-l dă pe Orban cu cracii-n sus, de să-i intre țigara pe gât, nu alta, iar premierul insistă în rușinea prostiei. Trage după el în ridicol Guvernul, PNL-ul și pe președinte, care-l girează în această aventură lipsită de creier.
Orban nu e forțat să facă pe prostul. Să zicem că face pe prostul, e greu de crezut că e chiar atât de prost încât să nu înțeleagă situația după ce au explicat-o toți, din toate pozițiile. Da, Orban nu a ales calea cu gropi a prostiei fiind fără scăpare. Nu, ci din plăcere, ca iepurele din banc căruia ursul îi provoacă disconfort mandibular. Guvernul avea destul timp până la decizia Curții să meargă în Parlament cu o lege. De ce nu a făcut-o? Prostie? Și e lăsat de capul lui? Sau, cum ziceam, poate că-i place.
Revenind, nu am văzut până acum un jurnalist care să-i chestioneze ipocrizia în această chestiune și, după caz, nivelul de inteligență. N-am văzut nici un jurnalist care să-i citească din Constituție, apoi să o facă sul și să-i dea cu ea peste bot ca unui câine care s-a căcat în sufragerie.
1.957 de vizualizări
Dar pe ,,pandemia economica” cine-o repereaza? Las’ c-o repereaza dom Mitica (,,reprezentantii” guvernului, se intelege). Au pus de-un circ ca sa abata atentia de la dezastrul economic ascuns la umbra numaratorii decedatilor ,,din cauza”. Fiind din aceeasi tabara si dand dovada toti de-a lungul timpului de devotament in slujirea sistemului este greu de crezut ca nu discuta unii cu altii. Presedentia si Guvernul au in CCR cel putin un om pe care sa-l intebe in orice moment care-i treaba cu ,,legislatia” pe care-o lanseaza. Da’ ar putea sa intrebe si ,,armata” de ,,juristi” din institutii care le-ar putea spune ce-i facatura si ce nu in textele pe care le transmit pentru a le respecta populimea. Da’ nu intereseaza pe nimeni, pt. ca scopul este circul. Si prinde d-le’ pe aceste meleaguri …
Ma intreb cati jurnalisti mai vedeti, ca eu nu mai vad in afara de cei de aici si cateva flori ce insista sa scoata capul printre gunoaie.
Problema este insa mai grava, scribalaii astia analfabeti si slugarnici sunt pe pe gustul unei mari parti a publicului cititor.
Pe dl Orban nu-l mai banuiesc de mult ca face pe prostul, nu mai e loc de dubii, fudulia l-a dat de gol.
Tragedia e ca cititorii pseudo-jurnalistilor „gandesc” la fel ca dl prim-ministru si aveti o mostra chiar aici in comentariul dl Doca ce pare ratacit prin zona.
In opinia domniei sale, aritcolul din Constitutie ce ne garanteaza sanatatea permite celor de la putere sa ne inchida, tortureze si in final sa ne ucida in ideea ca ne fereste de boli ce ne-ar putea omora in timp.
Unii chiar isi merita conducatorii, pacat ca nu se retrag impreuna intr-o lume numai a lor pe care sa o tina atat de secreta incat noi astilalti sa nu avem habar ca exista.