Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ori toți să ne salvăm, ori toți să scăpăm!

Zoom Ori toți să ne salvăm, ori toți să scăpăm!

Să vină Salvarea! Pentru confirmare, apelați 2020, 2022, 2024 ș.a.m.d., adică anii cu turnee de Grupa Mare. Da, avem un tineret promițător. Da, ne-au plăcut tare băieții Under 21, fără excepție, de la Radu pînă la Pușcaș. E clar, sînt puși pe treabă. Bravo, băi, bravo Rădoi! Da’ mai e și altă treabă – că multă lume, entuziasmată pe moment, se așteaptă ca doar această frumoasă echipă de tineri să salveze întreg fotbalul românesc. Adică să cîștigăm mereu o grupă de foc, pentru a fi în careul de ași, alături de ăia din Franța, Germania și Spania, urmașii ultimelor trei campioane mondiale. A fost frumos, nimic de zis. Totuși, mai e mult pînă să ne salvăm. Nu se rezolvă în doar două-trei săptămîni, la un turneu final Under 21. Operațiunea de salvare va mai dura mult, inevitabil. Puțintică răbdare, stimabililor!

Marele nostru Gică Hagi, probabil (și) dezinformat, s-a supărat un pic pe Lucescu, ăla micu’. Nu i-a convenit că, întrebat dacă performanțele Naționalei de tineret vor schimba în bine fotbalul românesc, Răzvan a răspuns sec: “Nu!”. E normal ca Hagi cel Mare să-și apere copiii. Au făcut o treabă grozavă în Italia & San Marino. Lucescu cel Mic a dat totuși – hai să fim lucizi! – răspunsul corect. Nu! Nu doar cu niște generații spontanee, cu niște băieți de excepție care s-au întîlnit ca prin minune, frați microbiști români, ne vom salva. Mai e nevoie de multe alea-alea. Le știe și mister Gh. Hagi, doar nu degeaba a demarat un proiect din bălării, pînă să iasă la liman. Abia după zece ani, pas cu pas, ca un nebun.

Bătrînii își mai aduc aminte. În anii ’90, atunci cînd Generația de Aur strălucea, niște voci mai timide sau mai răspicate ziceau: dom’le, aveți grijă și de copii & juniori, gîndiți-vă că performanțele echipei naționale nu salvează slăbiciunea unui campionat corupt! Noi am zis, noi am auzit. Simpaticii conducători cu porecle mafiote, Nașu’ și Corleone, și-au văzut netulburați de conducere. În spatele rezultatelor de la Națională s-au construit averi și cariere de succes. Rezultatul? Îl vedem azi, după ceva vreme: cluburile noastre nu mai prind nici măcar o grupă de Europa League, iar echipa națională nu s-a mai calificat la Mondiale din 1998. Ar fi exagerat, acum, să ne așteptăm că tinerii ăștia atît de frumoși și de lideri, ceac-pac, ne vor salva imediat. Chestia-i să nu se repete, în alt fel, erorile trecutului. Generația de Aur, prin reprezentanții săi, sperăm, îi va îndruma bine pe inimoșii băieți din Generația de Fier.

Ne-ar plăcea să apucăm ziua cînd vom juca o semifinală cu Germania, la un turneu final de seniori. Pînă atunci mai avem destule de lucrat. Foarte multe. Ne-am entuziasmat, a fost frumos, fraților. E doar un semn, un posibil nou început. Haidi, la muncă! Hai România!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]