Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pădure de bășinoase

Zoom Pădure de bășinoase

În fiecare zi poți vedea la TV o poză a Luizei, fata dispărută în luna aprilie din Caracal, în care e îmbrăcată într-un tricou negru pe care e scris ceva. Nu se vede ce, pentru că scrisul este blurat. Ca nu cumva, deci, să se facă reclamă mascată. În periferia tragediei, nu-i așa, în suburbiile dramei, consumerismul mestecă stupid din propria reglementare audiovizuală. Ce scrie, de fapt, pe tricoul Luizei Melencu? Nimic. Mai exact, “Lieis’s”, o firmă care nu e nici o firmă. Cel puțin așa spune Internetul.

Trebuie să fii prevăzător însă, pentru că ochiul vigilent al CNA nu doarme. Se mai dă el peste cap plin de el, suficient, dar e acolo, treaz, veghează, pâlpâie în el valorile decenței.

Și nu o zic doar așa. Spre exemplu, membri CNA au auzit o bășină. La propriu, nu mă refer că au ascultat emisiunea lui Mircea Badea de la radio. Pe postul Rock FM, urechea fină a CNA a detectat un pârț. Unii dintre membri jură că au și simțit o boare dubioasă-n nări.

Și asta nu e nimic, pentru că CNA nu se ocupă numai cu căcaturi. Se ocupă și cu “futaiuri”. Iată: numele rubricii “Orientări și tendinți” a fost interpretat de CNA (pronunția a fost explicația), ca “Sfaturi și ‘te-n dinți”.

Și-acum, dacă-mi permiteți, aș spune că CNA e un mic pervers. Să mă explic. De ce crede CNA că “‘Te-n dinți” vine de la “Futu-te-n dinți”, iar nu de la “Du-te-n dinți”? Avem următoarele exemple: “F…-te-n gură” care se prescurtează “‘Te-n gură”, dar și amicalul “‘Te-n gâtul mamei tale”, pe scurt, “mă-tii”, care e prescurtarea de la “Du-te-n gâtul mă-tii”. Deci de ce “‘Te-n dinți” ar descinde din “‘Te-n gură”, iar nu din “‘Te-n gâtul mă-tii”?

Pledez aici cauza lui “Du-te-n dinți” – absurd, metafizic – în pofida abrazivului, zdrelitului “F…-te-n dinți”. Și, vorba aia, de-acum măcar știm cum gândește CNA-ul. Nebunule!

Your Honor, I rest my case!

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  The Court finds in favour of the defendant, the case is dismissed. The Court Attendants will escort the plaintiff CNA in the teeth of their mothers da bagabonti.

 2. #2

  Una peste alta, emisiunea dlui Exarhu e o emisiune proastă – lucru care trebuie spus și el, gândesc că.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]