Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Pădure de bășinoase

Zoom Pădure de bășinoase

În fiecare zi poți vedea la TV o poză a Luizei, fata dispărută în luna aprilie din Caracal, în care e îmbrăcată într-un tricou negru pe care e scris ceva. Nu se vede ce, pentru că scrisul este blurat. Ca nu cumva, deci, să se facă reclamă mascată. În periferia tragediei, nu-i așa, în suburbiile dramei, consumerismul mestecă stupid din propria reglementare audiovizuală. Ce scrie, de fapt, pe tricoul Luizei Melencu? Nimic. Mai exact, “Lieis’s”, o firmă care nu e nici o firmă. Cel puțin așa spune Internetul.

Trebuie să fii prevăzător însă, pentru că ochiul vigilent al CNA nu doarme. Se mai dă el peste cap plin de el, suficient, dar e acolo, treaz, veghează, pâlpâie în el valorile decenței.

Și nu o zic doar așa. Spre exemplu, membri CNA au auzit o bășină. La propriu, nu mă refer că au ascultat emisiunea lui Mircea Badea de la radio. Pe postul Rock FM, urechea fină a CNA a detectat un pârț. Unii dintre membri jură că au și simțit o boare dubioasă-n nări.

Și asta nu e nimic, pentru că CNA nu se ocupă numai cu căcaturi. Se ocupă și cu “futaiuri”. Iată: numele rubricii “Orientări și tendinți” a fost interpretat de CNA (pronunția a fost explicația), ca “Sfaturi și ‘te-n dinți”.

Și-acum, dacă-mi permiteți, aș spune că CNA e un mic pervers. Să mă explic. De ce crede CNA că “‘Te-n dinți” vine de la “Futu-te-n dinți”, iar nu de la “Du-te-n dinți”? Avem următoarele exemple: “F…-te-n gură” care se prescurtează “‘Te-n gură”, dar și amicalul “‘Te-n gâtul mamei tale”, pe scurt, “mă-tii”, care e prescurtarea de la “Du-te-n gâtul mă-tii”. Deci de ce “‘Te-n dinți” ar descinde din “‘Te-n gură”, iar nu din “‘Te-n gâtul mă-tii”?

Pledez aici cauza lui “Du-te-n dinți” – absurd, metafizic – în pofida abrazivului, zdrelitului “F…-te-n dinți”. Și, vorba aia, de-acum măcar știm cum gândește CNA-ul. Nebunule!

Your Honor, I rest my case!

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  The Court finds in favour of the defendant, the case is dismissed. The Court Attendants will escort the plaintiff CNA in the teeth of their mothers da bagabonti.

 2. #2

  Una peste alta, emisiunea dlui Exarhu e o emisiune proastă – lucru care trebuie spus și el, gândesc că.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Cele mai citite