Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Până la poza contrarie

Zoom Până la poza contrarie

O țară întreagă așteaptă o poză. Și e normal s-o facă. Ion Cristoiu nu a făcut un interviu. Ion Cristoiu a fost chemat să vadă poza pe telefon.

De-acum, Cristoiu trebuie sărbătorit și de Ziua Sfântului Ridicol, ocrotitorul celor duși cu pluta până la Belgrad.

Multe discuții din presă merg pe sintaxa: ”Sebastian Ghiță încearcă să…”. Indiferent ce-ar încerca Sebastian Ghiță, aproape că nu e treaba noastră. Dar Kövesi este treaba noastră. Ghiță e treaba autorităților. Să știm dacă șefa DNA mergea la chefuri, petreceri, serate, nimicuri, cum vreți să le ziceți, acasă la Ghiță, asta e foarte important.

Naivi cu urme de prostie sunt cei care își imaginează că ar urma să se întâmple ceva decisiv, că ceva ultima e pe cale să se întâmple, iar mai apoi lumea – cel puțin asta românească – nu va mai fi niciodată la fel.

Poza nu o face pe Kövesi coruptă. După cum nu-l face pe Ghiță să nu mai fie fugar. Dar poza o face pe Kövesi mincinoasă. Cel puțin mincinoasă. Și, poate, poza îl plasează pe Ghiță acolo unde mulți refuză: în chiar inima acestei combinații nocive de Servicii și DNA.

Evident că Sebi Ghiță este un afacerist de tipul tranziției românești care a crezut că dacă se freacă de Servicii va avea protecție veșnică. Evident că omul vrea să facă într-un fel să-și salveze pielea. Dar e tot mai evident pentru oricine, oricât de fanatic ar fi, că Sebi Ghiță a fost un intim al SRI-DNA, acel SRI-DNA născut din relația Coldea-Kövesi.

Protocolul SRI-DNA a fost dublat de un protocol Coldea-Kövesi. Sebi Giță este semnul, este dovada, este proba că protocolul Coldea-Kövesi a existat.

Florian Coldea a ieșit din scenă după concediile făcute cu Ghiță. Nu pare să fie departe de scenă, dar, na, e aproape imposibil să vezi în întunericul din spate. Coldea a fost trecut în rezervă ca o sfidare – Hellvig a venit și ne-a spus că totul e OK, doar că generalul trece în rezervă. Iar Comisia de control al SRI – of, dacă vă mai amintiți cățeii din mașinile Dacia de dinainte ’89, ăia cărora li se mișcau capetele la fiecare zgâlțâitură! – da, Comisia de control al SRI a zis și ea: ”Da, nu e nimic cu Coldea, e totul OK”.

E foarte probabil că și ieșirea din scenă a Laurei Codruța Kövesi se va face în același fel: la anul, la final de mandat, nerăspunzând la nici o întrebare. Sfidând orice normă a statului de drept, arogantă într-un mod ridicol, jucând cartea vulnerabilității într-un mod jenant, Kövesi va merge după Coldea, acolo, în spate, în întuneric. Și, de ce nu, nu m-aș mira ca, peste câțiva ani, din Costa Rica, Elena Udrea să posteze niște fotografii cu Florian și Codruța, într-un restaurant din Belgrad, alături de Sebastian.

 

2 comentarii

 1. #1

  Dacă Serbia intră în UE vor face toți patru selfie-uri în Costa Rica că la banii lor nu s-or duce în Costa Bajo !

 2. #2

  Ce putregai de tarā! Pardon, de democratie originalā!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Cum a inventat mama lui Liviu Dragnea la ea în sat capotul, umbrela și bulzul geto-dac

  21 mai 2019

  Liviu Dragnea i-a smuls lui Petre Daea ciosvîrta oii de la gură, jucîndu-se cu ministrul Agriculturii de-a Don Quijote. Se vede însă că elevul Dragnea Liviu n-a aprofundat romanul cu […]

 • Să rezolvăm Securitatea!

  21 mai 2019

  Președintele României, Traian Băsescu, a fost securist (sînt documente). Premierul României, Radu Vasile, a fost informator al Securității (a recunoscut-o public fostul președinte Emil Constantinescu). Premierul Theodor Stolojan a lucrat […]

 • Despre ce vorbim?

  21 mai 2019

  Taximetriștii sunt pesediști, la asta se rezumă scandalul Uber. La fel ca pesediștii, ei nu au respect pentru reguli. Sunt mitocani, fac prețuri, conduc mașini mizerabile, la fel cum Liviu […]

 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

romania100