Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Până la poza contrarie

Zoom Până la poza contrarie

O țară întreagă așteaptă o poză. Și e normal s-o facă. Ion Cristoiu nu a făcut un interviu. Ion Cristoiu a fost chemat să vadă poza pe telefon.

De-acum, Cristoiu trebuie sărbătorit și de Ziua Sfântului Ridicol, ocrotitorul celor duși cu pluta până la Belgrad.

Multe discuții din presă merg pe sintaxa: ”Sebastian Ghiță încearcă să…”. Indiferent ce-ar încerca Sebastian Ghiță, aproape că nu e treaba noastră. Dar Kövesi este treaba noastră. Ghiță e treaba autorităților. Să știm dacă șefa DNA mergea la chefuri, petreceri, serate, nimicuri, cum vreți să le ziceți, acasă la Ghiță, asta e foarte important.

Naivi cu urme de prostie sunt cei care își imaginează că ar urma să se întâmple ceva decisiv, că ceva ultima e pe cale să se întâmple, iar mai apoi lumea – cel puțin asta românească – nu va mai fi niciodată la fel.

Poza nu o face pe Kövesi coruptă. După cum nu-l face pe Ghiță să nu mai fie fugar. Dar poza o face pe Kövesi mincinoasă. Cel puțin mincinoasă. Și, poate, poza îl plasează pe Ghiță acolo unde mulți refuză: în chiar inima acestei combinații nocive de Servicii și DNA.

Evident că Sebi Ghiță este un afacerist de tipul tranziției românești care a crezut că dacă se freacă de Servicii va avea protecție veșnică. Evident că omul vrea să facă într-un fel să-și salveze pielea. Dar e tot mai evident pentru oricine, oricât de fanatic ar fi, că Sebi Ghiță a fost un intim al SRI-DNA, acel SRI-DNA născut din relația Coldea-Kövesi.

Protocolul SRI-DNA a fost dublat de un protocol Coldea-Kövesi. Sebi Giță este semnul, este dovada, este proba că protocolul Coldea-Kövesi a existat.

Florian Coldea a ieșit din scenă după concediile făcute cu Ghiță. Nu pare să fie departe de scenă, dar, na, e aproape imposibil să vezi în întunericul din spate. Coldea a fost trecut în rezervă ca o sfidare – Hellvig a venit și ne-a spus că totul e OK, doar că generalul trece în rezervă. Iar Comisia de control al SRI – of, dacă vă mai amintiți cățeii din mașinile Dacia de dinainte ’89, ăia cărora li se mișcau capetele la fiecare zgâlțâitură! – da, Comisia de control al SRI a zis și ea: ”Da, nu e nimic cu Coldea, e totul OK”.

E foarte probabil că și ieșirea din scenă a Laurei Codruța Kövesi se va face în același fel: la anul, la final de mandat, nerăspunzând la nici o întrebare. Sfidând orice normă a statului de drept, arogantă într-un mod ridicol, jucând cartea vulnerabilității într-un mod jenant, Kövesi va merge după Coldea, acolo, în spate, în întuneric. Și, de ce nu, nu m-aș mira ca, peste câțiva ani, din Costa Rica, Elena Udrea să posteze niște fotografii cu Florian și Codruța, într-un restaurant din Belgrad, alături de Sebastian.

 

2 comentarii

 1. #1

  Dacă Serbia intră în UE vor face toți patru selfie-uri în Costa Rica că la banii lor nu s-or duce în Costa Bajo !

 2. #2

  Ce putregai de tarā! Pardon, de democratie originalā!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100

Editoriale
 • Nimerick al șaișpelea

  26 martie 2019

  Trecu juma’ de veac și poate-un pic. Erai ca un borcan cu loz în plic și-am încercat să îți extrag spre seară ciorapii fumurii de domnișoară cînd mi-ai șoptit cu […]

 • PNL dă testul de intelligence

  26 martie 2019

  PNL și-a chemat tinerii la Sinaia sub protecția Sfîntului Ionescu Quintus, un fost slujitor al Securității, ale cărui turnătorii l-au îngrozit și pe Diavol. Cei ce-și zic urmașii Brătienilor au […]

 • Ce folos că nu-i vreo frumusețe, dacă nici prea smartă nu-i?

  26 martie 2019

  Viorica Dăncilă, scăpată din lesa scurtă de la București, e precum buzduganul trimis de Zmeul Zmeilor să bată de trei ori în ușă, pentru a anunța că urmează ceva. Dar […]

 • O dramă liberală cu un naționalist de operetă

  19 martie 2019

  Ca un proxenet grijuliu care încearcă să-și mărite protejata obosită căzînd la învoială cu clientul, domnul Ludovic Orban i-a luat pentru a doua oară Partidului Liberal rochie de mireasă de […]

 • Marketing și duplicitate

  19 martie 2019

  Frumoasele mașini germane slujesc lăcomia unor grupuri de afaceri cu înclinații penale. Grupul Volkswagen, de pildă, “a minţit în mod repetat şi a înşelat investitorii, consumatorii şi autorităţile de reglementare, […]

romania100